Tenis

Arina Sabalenka uvjerljivo do naslova u Ostravi

Matej Kačan • nedjelja, 25.10.2020.
Arina Sabalenka uvjerljivo do naslova u Ostravi

U bjeloruskom finalu WTA turnira u češkoj Ostravi, poprilično lako nakon dva seta te sat i osam minuta igre je do naslova stigla Arina Sabalenka koja je svladala Viktoriju Azarenku...

Tek sat i osam minuta vremena bilo je potrebno Arini Sabalenki da deklasira svoju sunarodnjakinju Viktoriju Azarenku u finalu WTA turnira u Ostravi. Sabalenka jeu bjeloruskom finalu pokazala silu prepustivši protivnici samo četiri gema.

Dvaput po 6:2 epilog je finala u koje Azarenka nije imala šanse iako je na papiru to trebao biti podjednak meč 12. i 14. igračice svijeta i treće i četvrte nositeljice turnira, a i kladionice su blagu prednost davale baš Azarenki.

No, Sabalenka je demantirala sve fantastičnom igrom gdje je od prve minute stavila pritisak na servis Azarenke koja je servis spasila u prvom gemu iako je čupala 15:40. No, nakon medicinskog i>time-outa zbog jakih migrena je pala i izgubila servis u petom gemu za 3:2 i do kraja seta neće više uzeti gem.

Slična priča i u drugom setu, Azarenka na svom servisu uzima tek prvi gem i do kraja gubi tri servisa u nizu, ali je tračak nade probudila tek svojim breakom za 4:2. No, Sabalenka odmah vraća prednost od dva servis gema za 5:2, a onda i sigurno servira, dolazi do 40:0 i koristi treću meč loptu za 6:2 po drugi put.

Sabalenki je ovo sedma WTA titula u karijeri, a na istom je turniru odigrala i sjajan turnir u parovima gdje je također osvojila titulu u paru s Elise Mertens.

WTA Ostrava, finale:
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 3) - Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 4) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!