Tenis

Humbert preko De Minaura do naslova u Antwerpu

Matej Kačan • nedjelja, 25.10.2020.
Humbert preko De Minaura do naslova u Antwerpu
Foto: Pixsell

Finale ATP turnira u Antwerpu donijelo je poprilično iznenađenje u vidu pobjede Uga Humberta protiv osmog nositelja turnira, Australca Alexa De Minaura i to s 2-0 u setovima...

Svoju drugu ATP titulu u karijeri, ali i u 2020. godini slavi mlađahni Francuz Ugo Humbert. 38. igrač svijeta je nakon Aucklanda osvojio i turnir u belgijskom Antwerpu i čini se da mu gode ti gradovi na početno prvo slovo abecede.

Humbert je do titule došao popriličnim iznenađenjem s obzirom na ATP ranking i nositeljstvo jer je s 2-0 u setovima svladao Australca i osmog nositelja turnira Alexa De Minaura koji je sve svoje prilike za povratak u meč prosuo u drugom setu.

29. igrač svijeta je u meč krenuo užasno i brzo Humbert ima 3:0, a nakon jednog servis gema za Australca, i drugi dio seta pripada Francuzu koji je definitivno prelomio set u maratonskom šestom gemu gdje je nakon čak pet izjednačenja iskoristio četvrtu break loptu za 5:1, što je i obranio za 6:1.

U drugom setu nije bilo takve dominacije. Svaki je tenisač čuvao svoj servis do tie-breaka, tek je u devetom gemu De Minaur obranio 15:40 i uzeo svoj servis. U trinaestu igru De Minaur kreće s 3:1 i čini se da će doći do izjednačenja, ali Humbert osvaja četiri poena u nizu, a onda još dva i sa 7:4 dolazi do slavlja i titule.

ATP Antwerp, finale:
Alex De Minaur (Australija, 8) - Ugo Humbert (Francuska) 1:6, 6:7

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!