Tenis

Pavić i Soares u dva seta do četvrtfinala Beča

Matej Kačan • ponedjeljak, 26.10.2020.
Pavić i Soares u dva seta do četvrtfinala Beča

Prvi nositelji turnira u parovima na ATP turniru u Beču, Hrvat Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares su u prvom kolu svladali poljsku kombinaciju Drzewiecki/Walkow u dva seta...

Uz neke probleme u prvom setu su Mate Pavić i Bruno Soares opravdali status prvih nositelja na ATP turniru u Beču te su s 2-0 u setovima svladali poljske kvalifikante Karola Drzewieckog i Szymona Walkowa.

Najviše je muke i vremena otišlo na taj prvi set koji je otišao u tie-break u kojem su Pavić i Soares morali spašavati čak četiri set lopte, ali su mogli to riješiti i ranije da su već u prvom gemu na 30:40 uzeli break.

Pa čak i nakon te propuštene prilike je bilo još jedne, na 6:5 nakon oduzetog servisa kad je trebalo odservirati za set, ali Pavić i Soares propuštaju i 40:15 te dvije set lopte, gube servis i ide se u trinaestu igru.

Tamo su Poljaci napravili 6:3, ali su sve prosuli do 6:6, a onda uzimaju poen i na 7:6 imaju četvrtu set loptu koju opet gube. Osvojili su Pavić i Soares tri poena u nizu za 1-0, a u drugom setu je posao ipak bio nešto lakši.

Već u drugom gemu Pavić i Soares rade break za 2:0 i to brane do samog kraja i 6:3. Bilo je prilike i za drugo oduzimanje servisa i rješavanje meča sa 6:2, ali nitko se neće žaliti na propuštenih 15:40 i tri meč lopte kad je pobjeda u džepu.

Hrvatsko-brazilska kombinacija tako u drugom kolu čeka bolje iz meča Krawietz/Mies - Peers/Venus.

ATP Beč, prvo kolo parova:
M. Pavić/B. Soares (1) - K. Drzewiecki/S. Walkow (Q) 7:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!