Liga prvaka, skupina B, 2. kolo, 27.10.2020, 21:00 h
Borussia M'gladbach
Borussia M'gladbach 2:2 Real Madrid
Real Madrid

Novi kiks Reala, nakon Šahtara bodove mu uzela i Borussia Mönchengladbach

Mihaela Bradovski • utorak, 27.10.2020.
Novi kiks Reala, nakon Šahtara bodove mu uzela i Borussia Mönchengladbach

Dva su kola odigrana u Ligi prvaka, a Real Madrid ima tek bod. U Mönchengladbachu je izvukao samo remi odigravši 2:2 i to zahvaljujući golu u 93. minuti...

Madriđani moraju biti zadovoljni i bodom s gostovanja kod Borussije u Monchengladbachu. Opasno je visio, do 87. minute gubio je 2:0, a gol za remi postigao je u 93. minuti.

Luka Modrić kao u El Clasicu ušao je u igru u nastavku susreta, sudjelovao kod pogotka za izjednačenje i općenito dobro odradio svoje minute. Borussia ima za čim žaliti, vodila je, imala prilike, ali iskustvo gostiju u ovakvim utakmicama je presudilo.

Madriđani su dobro igrali u početku, ali nisu znali solidnu igru pretvoriti u prilike za pogotke i kazna je stigla u 33. minuti. Vrlo dobra kontra domaćina, Plea je sjajno proigrao Marcosa Thurama koji dolazi pred Courtoisa i lijepo zabija za 1:0.

U drugo poluvrijeme Real je krenuo silovito, počeo je stvarati prilike, Asensio je zatresao i okvir gola, ali Borussia je ipak bila ta koja je došla do pogotka,. U 58. minuti Courtois je obranio pokušaj domaćina, ali kratko odbio loptu pred Thurama koji iz blizine zabija za 2:0. Da se na potpuno drugoj strani Mendy nije našetavao i poput magle izlazio prema sredini, Thuram bi bio u dubokom zaleđu.

Zidane ubrzo uvodi i Modrića te Madriđani sve više inzistiraju na napadima i pritisku. Nakon nekoliko velikih promašaja, u 84. minuti smanjuju preko Karima Benzeme kojem je asistirao Casemiro, a Brazilac se ubrzo pretrvara u Realovog spasitelja.

U 93. minuti Modrić je ubacio u 16 metara, Sergio Ramos glavom vraća loptu pred gol do Casemira koji zakucava loptu u mrežu.

Ostalo je 2:2 i Real na kraju može biti zadovoljan i s tim remijem, ali izgubio je dva boda, ukupno pet u prva dva kola gdje je računao na maksimalan učinak.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Šahtar0:0Inter
Borussia M.2:2Real Madrid
1Real Madrid 611:9+210
2Borussia M. 616:9+78
3Šahtar 65:12-78
4Inter 67:9-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!