Nogomet

Liverpool teško protiv Midtyjllanda, Pašalić asistent u remiju Atalante

Jan Šneler • utorak, 27.10.2020.
Liverpool teško protiv Midtyjllanda, Pašalić asistent u remiju Atalante

Kompletirano je drugo kolo skupine D Lige prvaka, a očekivano uzbudljivo bilo je u susretu Atalante i Ajaxa...

Nakon uvjerljivog poraza u prvom kolu od Atalante, danski prvak Midtjylland pokazao je dobar otpor na Anfieldu. S druge strane, u susretu kluba iz Bergama i Ajaxa, uzbuđenja i golova nije nedostajalo.

Liverpool - Midtjylland 2:0

Uz veliku muku do pobjede na Anfieldu je stigao Liverpool. Jurgen Klopp odlučio se promiješati momčad i bilo je vidljivo da ona nominalno druga napadačka postava nije pretjerano uigrana.

Redsi su bili dominantniji, ali igra je djelovala tromo i bezopasno. Teško je reći da je Liverpool neku značajniju priliku kreirao u prvom dijelu, a podatak da nakon pola sata nisu imali udarca po golu govori dovoljno.

Ako to nije zabrinulo Kloppa, onda mu sigurno nije bilo svejedno kada je u 30. minuti zbog ozljede igru morao napustiti Fabinho koji u nedostatku stopera upravo tu poziciju igra.

U nastavku susreta, Liverpool je brzo došao do prednosti. U 55. minuti Xherdan Shaqiri lijepo proigrava Trenta Alexander-Arnolda koji upućuje loptu u peterac gdje je neometan Diogo Jota. Portugalac se tako upisao u povijest Liverpoola kao strijelac 10.000 pogodaka.

Ulaskom Mohameda Salaha, Sadija Manea i nešto kasnije Roberta Firmina, Liverpool je ojačao napad, ali nikako nisu uspjeli povećati prednost.

Tek u posljednjim minutama, već u sudačkoj nadoknadi, Salah je izborio kazneni udarac. Egipćanin ga je i realizirao te postavio konačnih 2:0.

Atalanta - Ajax 2:2

Nakon dobre igre u prvom kolu protiv Liverpoola, nogometaši Ajaxa bili su na pragu iznenađenja kod Atalante. Nakon pola sata igre, gosti su vodili s 0:2 i imali sve u svojim rukama.

Prvi pogodak djelo je Dušana Tadića iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon što je sudac Damir Skomina konzultirao VAR tehnologiju. Niti osam minuta kasnije novi šok za domaće.

Vratar Atalante pogriješio je prilikom zaustavljanja udarca Davida NeresaLassina Traore iz blizine gura loptu preko gol linije za 0:2.

Iako su imali lijepo vodstvo, gosti su to brzo ispustili. U nastavku susreta, Duvan Zapata pokazao je kako je u odličnoj formi. U 54. minuti lijepo je pogodio glavom za smanjenje zaostatka, a samo šest minuta kasnije pogađa za 2:2 na asistenciju Marija Pašalića.

Do kraja susreta obje momčadi imale su po nekoliko prilika, ali rezultat se više nije mijenjao i po bod nosi svaka ekipa. Pašalić je odigrao dobro cijeli susret, a osim asistencije imao je još nekoliko dobrih pokušaja.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Atalanta2:2Ajax
Liverpool2:0Midtjylland
1Liverpool 610:3+713
2Atalanta 610:8+211
3Ajax 67:707
4Midtjylland 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!