Nogomet

EHF odgodio EP kadeta i juniora kojima su domaćini Slovenija i Hrvatska

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 28.10.2020.
EHF odgodio EP kadeta i juniora kojima su domaćini Slovenija i Hrvatska
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Europska rukometna federacije (EHF) donijela je još jednu tešku odluku. Zbog sve teže situacije u mnogim europskim zemljama s pandemijom korona virusa, (COVID-19), odgođena su europska prvenstva kadeta M18 kojem je domaćin trebala biti Slovenija, odnosno juniorsko prvenstvo M20 koje je trebala prirediti Hrvatska u siječnju sljedeće godine.

Detaljno analizirajući sve segmente organizacije svakog od spomenutih natjecanja od transporta, smještaja, reprezentacija i službenih osoba, pa do same provedbe prvenstava bez mogućnosti potpune izolacije, poput nedavnog balona NBA lige. Svjesni svih financijskih poteškoća koje bi mogle imate mnoge, a posebno manje nacionalne federacije, čije sve selekcije u ženskoj i muškoj konkurenciji sudjeluju na prvenstvima IHF-a i EHF-a 2021. godine, i nemogućnosti kvalitetne pripreme tih nacionalnih vrsta, EHF je donio odluku o odgodi tih natjecanja.

Paralelno s tim, EHF je prihvatio prijedlog da sva natjecanja mlađih dobnih uzrasta rukometašica, odnosno njihova svjetska prvenstva koja su planirana tijekom ljeta 2021. godine ostanu u kalendaru s nadom i da će se i održati. Hrvatska bi tako trebala biti domaćin Svjetskog prvenstva kadetkinja koje je najprije trebala organizirati početkom prosinca ove godine, ali je ono odgođeno za 2021. godinu. Točan termin tog natjecanja dogovorit će se na relaciji Svjetska rukometna federacija (IHF) i Hrvatski rukometni savez (HRS).

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!