Košarka

Direktor Virtus Bologne: 'Prekinuo bih Eurokup i nastavio ga rano u 2021.'

Matej Kačan • četvrtak, 29.10.2020.
Direktor Virtus Bologne: 'Prekinuo bih Eurokup i nastavio ga rano u 2021.'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Koronavirus radi velike probleme u europskoj košarci, ali se Eurokup igra više ili manje normalno. Ipak, direktor Virtus Bologne Luca Baraldi je kazao kako bi prekinuo natjecanje i nastavio ga kad uvjeti budu bolji...

Pandemija koronavirusa utječe na sve sportove i natjecanja u svijetu, pa i na Eurokup. Iako se odigrava relativno regularno i na vrijeme, ima slučajeva kad momčadi ne mogu istrčati na teren zbog zaraze. Velike je reakcije podigla i izjava trenera Mornara Mihajla Pavićevića koji je bio vrlo emotivan nakon pobjede nad Budućnosti jer je predsjednik kluba u teškoj situaciji i u borbi s virusom.

Svoje j viđenje situacije dao direktor Virtus Bologne Luca Baraldi koji ima poprilično drastičan stav. On bi prekinuo natjecanje i nastavio ga u drugom formatu.

"Virus brzo cirkulira, imamo poteškoća s putovanjima kroz Italiju, a kamoli Europu. Mislim da bi se natjecanje trebalo prekinuti i nastaviti u siječnju ili veljači u drugom formatu. Na proljeće bi se trebali lakše kretati kroz Europu", kazao je Baraldi.

"Mnoge ekipe imaju pozitivne igrače na Covid i nema natjecateljske jednakosti. Diskurs je to koji se odnosi na europska natjecanja, ali i domaće lige. U stalnom smo kontaktu s Ministarstvom vanjskih poslova koje poziva sve Talijane da ne napuštaju zemlju. Bili smo u Belgiji, u zemlji koja je u lockdownu. To je opasnost za sve nas", kazao je Baraldi.

No, drugi talijanski klubovi ne dijele to mišljenje pa su službenici Trenta, Venecije i Brescije kazali za Sportando da ne žele prekid i da su protokoli u Eurokupu dovoljno sigurni.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!