Košarka

Mornar lako pao protiv Ulma, Levallois svladao Unicaju

Matej Kačan • srijeda, 04.11.2020.
Mornar lako pao protiv Ulma, Levallois svladao Unicaju

Jedini regionalni predstavnik u utorak u Eurokupu je poražen. Mornar je kod kuće dočekao Ulm, ali je lako pao sa 16 poena razlike. Pobjede su ostvarili i Bourg te Levallois...

Košarkaši Mornara su dočekali Ulm kod kuće, ali su propustili sjajnu šansu da praktički osiguraju svoje mjesto u Top 16 Eurokupa. Pobjedom bi Mornar skočio na 4-2 omjer, a Ulm ostavio na 1-5, ali je sad situacija kompliciranija jer su Nijemci lako slavili.

Tako Ulm u nekakvom zatvaranju kruga ima bolji međusobni omjer jer je slavio u oba susreta, a u Baru je do pobjede došao vrlo lako jer je nakon loše druge dionice i gubljenja prednosti odigrao sjajno drugo poluvrijeme i stigao do 82:66 pobjede.

Dylan Osetkowski je s 22 poena vodio Ulm, 18 je dodao Isaiah Wilkins. 16 je kod Mornara zabio Jacob Pullen, dok je 15 dodao Taylor Smith.

Na vrhu tablice se na omjeru 4-2 s Unicajom izjednačio Levallois, upravo pobjedom nad Španjolcima. Unicaja je dobro krenula i imala pet razlike nakon prve četvrtine, ali su Francuzi okrenuli i u drugom poluvremenu, a posebno u zadnjoj četvrtini stigli do 90:80 pobjede.

Anthony Brown je s 18 poena vodio pobjednike, dok je 13 dodao Tomer Ginat. 19 je kod Unicaje postigao Dario Brizuela, a pratio ga je Tim Abromaitis s 15 ubačaja.

Na omjer 3-1 se popeo Bourg koji je sa 79:77 svladao Bašakšehir koji je i dalje bez pobjede u skupini A. Junak je bio Alen Omić koji je 27 sekundi do kraja zabio koš za 78:77, a onda je Zachery Peacock jednim bacanjem podigao prednost do konačnog rezultata.

Zack Wright je sa 17 poena bio najbolji kod Bourga, 15 je dodao Danilo Anđušić. Erick Green je kod Turaka bio najbolji s 27 poena, ali nije imao pomoći.

Eurokup, šesto kolo:
Mornar - Ulm 66:82
Bourg - Bašakšehir 79:77
Levallois - Unicaja 90:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!