Ostali sportovi

Hrgović planira borbu u prosincu u Zagrebu, 2021. donosi velika imena

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.11.2020.
Hrgović planira borbu u prosincu u Zagrebu, 2021. donosi velika imena
Foto: Pixsell

Filip Hrgović vratio se u Zagreb i po povratku najavio planove za dalje. Želja mu je odraditi u Zagrebu borbu u prosincu, a u 2021. godini trebala bi stići i velika imena...

Filip Hrgović nije imao nikakvih problema protiv Rydella Bookera. Prekidom u petoj rundi odnio je pobjedu te po povratku u Zagreb najavio kako bi se možda mogao sljedeći mjesec boriti kod kuće.

"Sudac je napravio dobru odluku, on je bio bodovno daleko iza, nije ima nikakvu kontrolu i ne bi se mogao vratiti u meč. Izdržao bi još koju rundu, ali nije bilo smisla. Do kraja godine je plan još jedna borba 19. prosinca u Zagtrebu, ali nije sto posto, potvrda bi trebala doći ovaj tjedan. To je plan, a odluku ćemo donijeti u deset dana. Vjerojatno će biti bez publike pa možda bude i manja dvorana samo za ring i kamere. To ne spada pod ugovor s Matchroomom nego samo Team Sauerland. Što se tiče testiranja na koronavirus, bilo je par testiranja u tih deset dana do borbe, bez maske sam, ali negativan."

Pobjeda protiv Bookera puno mu znači i to je u biti i bila prva prava borba nakon izbijanja pandemije.

"Prvi meč prije pet tjedana bio je uvodni, protivnik nije bio visokog ranga, ovaj meč s Bookerom je drugačiji, on je dobar boksač i ozbiljniji izazov. Mislim da sam jako dobro odradio, prvi sam ga prekinuo, prošli meč je boksao s Kubratom Pulevim i on ga nije uspio završiti. Dobra izvedba i zadovoljan sam. Prostora za napredak uvijek ima, grešaka uvijek ima i bit će ih."

Ako dođe do borbe u Zagrebu 19. prosinca, to ipak neće biti netko od spominjanih velikih imena.

"Bio bi skraćen kamp. Te koje sam prozivao, sigurno će biti u veljači ili ožujku, to je sto posto, da bih se pomaknuo na službenim ljestvicama za izazivača. Što se mene tiče svejedno je, bitno je napraviti s njima dobar dogovor i da mi ta borba donese pomak i da se stavim u poziciju izazivača. Da to bude ime za koje će pobjeda odjeknuti. Svi koje sam spomenuo poslužili bi u tu svrhu. Puno je velikih imena."

Hrgović ide korak po korak i sljedeći protivnici već bi trebali biti jači i zahtjevniji.

"Ja sam prošao puno toga u amaterskom boksu i u WSB-u, imam osjećaj da se još nisam ni zagrijao. Čekam jedno veće ime, ali isto tako ne treba srljati. Bitni su ti kampovi i sa svakim od njih napredujem i postajem kompletniji boksač. Što se mene tiče osjećam se spremnim za svakog. Svakom sam sparirao, u amaterskom se borio s najboljima i spreman sam."

Uoči borbe s Bookerom bio je težak 110 kilograma i smatra kako je to dobra kilaža za borbu.

"Ovo mi je optimalna kilaža između 108 i 110 kilograma, imam dosta snage i brzine, ajmo reći da mi je 109 kg top borbena kilaža. U tih deset mjeseci prije Kartozije sam se možda malo mopustio pa su bile te dvije kile viška."

Alen Babić ponovno se spominjao na konferenciji za novinare, Hrgović nije htio naširoko govoriti o njemu.

"Nemam komentara za njega. On dovoljno govori o sebi s tim ponašanjem i boksom. Boksački je jako limitiran i nema predispozicije za svjetski vrh. Jedino što ima je trash talk i moje ime u ustima. Shvatio je da to prolazi i to mu je jedino što ima. Namam puno komentara za njega."

U 2021. godini mogao bi odboksati četiri ili pet borbi.

"Krenut ćemo sigurno s tom velikom borbom u veljači ili ožujku. Ako to sve prođe dobro, trebao bih imati još minimalno tri ili četiri borbe. Naš je cilj IBF titula i pozicioniranje na toj ljestvici. Ako dobijem u ožujku, bit ću Top 5 ili 4 te jako blizu obaveznoj poziciji. Nije isključeno da se borim za titulu i u 2021., a možda i 2022. ili nikad, to ćemo tek vidjeti."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!