Košarka

Knicksi žele zvijezdu: Važu oko Westbrooka, raspitivali se i za Haywarda

Matej Kačan • subota, 14.11.2020.
Knicksi žele zvijezdu: Važu oko Westbrooka, raspitivali se i za Haywarda

Sve su glasnije glasine o tržištu slobodnih igrača u NBA i novim destinacijama za neke igrače, a u središtu mnogih informacija su New York Knicksi...

Polako se zahuktava jedan od najzanimljivijih dijelova NBA sezone, tržište slobodnih igrača. Čini se da će među aktivnijim momčadima biti New York Knicksi koji su prošlog ljeta gađali najveće zvijezde, ali su ostali kratkih rukava.

Knicksi su navodno već pokazali interes za dva najspominjanija imena posljednjih dana. Naime, Russell Westbrook je zatražio razmjenu iz Houston Rocketsa, a često se spominje i ime Gordona Haywarda kojeg bi Boston Celticsi rado utržili za pojačanje na drugim pozicijama.

Za beka Celticsa je navodno vrlo zainteresirana i Indiana, a Knicksi uvijek žele neku zvijezdu koja bi ih vratila na NBA mapu. New York bi također mogao ponuditi Westbrooku ono što želi, a to je momčad u kojoj će biti general na parketu, a nije za zanemariti činjenica da se radi o velikom i marketinški isplativom tržištu.

Problem predstavlja Westbrookova ogromna plaća i ugovor od preko 130 milijuna dolara na četiri godine za 31-godišnjeg beka te Knicksi važu opcije i razmišljaju o tome žele li opteretiti svoj prostor na capu na toliko dugo vrijeme.

S druge strane, i Hayward ima veliki ugovor koji bi Boston koristio za izjednačiti plaće u pokušajima dovođenja Jruea Holidayja iz Pelicansa ili Mylesa Turnera iz Pacersa koji su navodno najveće želje Celticsa. No, nešto se pita i Haywarda koji ima opciju produžiti ugovor na još sezonu za 34 milijuna ili izaći na tržište slobodnih igrača.

Ako postane slobodan igrač, onda Celticsi ostaju bez opcije da ga utrže kao dio nekog željenog posla, a Knicksima rastu šanse jer oni i nemaju nešto što bi zanimalo Boston u razmjeni. Knicksi su puni nekoliko zanimljivih mladih potencijala, ali je cilj Bostona pobjeđivati odmah i napasti naslov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!