Nogomet

Koronavirus u norveškoj reprezentaciji, otkazan susret s Rumunjskom

Matej Kačan • nedjelja, 15.11.2020.
Koronavirus u norveškoj reprezentaciji, otkazan susret s Rumunjskom

Koronavirus je po prvi put otkazao i utakmicu Lige nacija. Susret koji je otkazan je onaj Norveške i Rumunjske jer su Norvežani stavljeni u karantenu po pozitivnom testu na Covid-19...

Norveška nogometna reprezentacija ispala je velika žrtva strogih protokola u toj zemlji koja se teško bori s koronavirusom. Naime, nakon pozitivnog testa na koronavirus za Omara Elabdellaouija, prema pravilima u Norveškoj je cijela momčad stavljena u karantenu.

To je izazvalo trzavice između tamošnjeg Saveza i zdravstvenih autoriteta jer su Norvežani trebali putovati u Rumunjsku na susret Lige nacija. No, vlasti su neumoljive sa svojim strogim pravilima pa su svi ostali u Norveškoj, a susret s Rumunjskom je otkazan.

To je prva utakmica Lige nacija koja se neće odigrati zbog koronavirusa, a norveški se Savez ne miri s odlukom pa je preko priopćenja poručio kako u Savezu vjeruju da mogu putovati prema protokolima, ali da je Vlada to zabranima. Također se navodi da je Savez vrlo razočaran odlukom, no ne mogu prkositi vlastima.

Nakon Rumunjske je po rasporedu susret s Austrijom u grupi B1 u kojoj su Austrijanci i Norvežani poravnati s devet bodova iz četiri susreta i to je trebao biti direktan dvoboj za prvo mjesto u grupi, ali je ovim odlukama sve dovedeno u pitanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!