Tenis

Nikola Mektić i Wesley Koolhof upisali poraz bez posljedica

Branimir Korać • četvrtak, 19.11.2020.
Nikola Mektić i Wesley Koolhof upisali poraz bez posljedica

Hrvatsko-nizozemska kombinacija Nikola Mektić i Wesley Koolhof nije uspjela doći i do treće pobjede u svojoj skupini na ATP Finalsu, ali ovaj poraz nema nikakvog utjecaja na njihov plasman...

I prije ovog dvoboja Nikola Mektić i Wesley Koolhof osigurali su prvo mjesto u skupini, baš kao što su i Lukasz Kubot i Marcelo Melo ostali zabetonirani za dno ljestvice.

Susret je bio prestiža radi, jedino što je donosio su bodovi za poredak na ljestvici parova te, naravno, novčani bonus. Sam rezultat nije imao nikakvog utjecaja na plasman u skupini i daljnji nastavak natjecanja.

Bez obzira na to, nije se igralo s pola snage, pobjedu su željeli i jedni i drugi.

Prvi set pripao je Kubotu i Melu koji su ga osvojili sa 6:4 uz break u petom gemu nakon što su Mektić i Koolhof u drugom gemu propustili tri break lopte.

U drugom setu Koolhof i Mektić rade break kod 3:2, a kod 5:3 ipak gube svoj servis i odluka pada u 13. igri. Tamo su Mektić i Koolhof pobjegli na 5:1 i mirno dovršili posao.

Produženi tie-break donio je pobjednika, a u njemu su uspješniji bili Kubot i Melo s 10:8 čime su stigli do jedine svoje pobjede u Londonu.

ATP Finals, skupina Mike Bryan:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) - Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Poljska/Brazil) 4:6, 7:6(2), 8:10

Ljestvica:
1. Koolhof/Mektić 2-1
2. Krawietz/Mies 1-1
3. Ram/Salisbury 1-1
4. Kubot/Melo 1-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!