Košarka

Warriorsi se pojačavaju na krilu, dolazi Kelly Oubre

Matej Kačan • petak, 20.11.2020.
Warriorsi se pojačavaju na krilu, dolazi Kelly Oubre

U noći s četvrtka na petak nije bilo toliko vatre u NBA ligi pa su najaktivnija franšiza bili Golden State Warriorsi koji su se pojačali na krilnim pozicijama...

Nakon što su ostali šokirani ozljedom Ahilove tetive Klayja Thompsona, Golden State Warriorsi su krenuli u ojačavanje momčadi u sezoni u kojoj očito neće tankirati, već će se natjecati. Warriorsi su poslali izbor prve runde 2021. u Oklahoma City Thunder za Kellyja Oubrea Jr.

Na taj način se dodatno obogaćuje škrinja izbora za Thunder koji bi mogli imati i 16 izbora prve runde do 2027. ako se ovaj izbor Warriorsa ne pretvori u dva izbora druge runde. Naime, izbor ostaje u prvoj rundi samo ako Warriorsi u regularnoj sezoni završe u posljednjih 10 ekipa lige.

Warriorsi će ovu sezonu i jako skupo platiti - već su u porezu na luksuz pa će Oubreov ugovor od 14.4 milijuna dolara "ugurati" u iznimku za razmjene i svoju će bilancu dodatno opteretiti i nazire se 134 milijuna dolara poreza na luksuz što bi bio apsolutni rekord.

Oubre je došao u OKC iz Sunsa kao dio razmjene za Chrisa Paula, ali se nije dugo zadržao. 24-godišnji krilni igrač ima vještine obrane i šuta koje se cijene u ligi, ali su u Warriorsima svjesni da prava zamjena za Thompsona zapravo ne postoji te nastavljaju potragu za igračem na poziciji beka šutera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!