Košarka

NBA otvorila istragu oko razmjene za Bogdanovića

Matej Kačan • petak, 20.11.2020.
NBA otvorila istragu oko razmjene za Bogdanovića

Još nije gotova priča oko razmjene između Bucksa i Kingsa za Bogana Bogdanovića. Iako je po svoj prilici posao propao i Bogdan neće u Milwaukee, NBA je svejedno otvorila istragu...

Saga oko dogovorene, pa propale razmjene u kojoj je Bogdan Bogdanović trebao iz Sacramento Kingsa u Milwaukee Buckse dobila je novo poglavlje. Prvo je razmjena propala jer Bogdanović uopće ne želi u Buckse, a sad je i NBA otvorila istragu.

Razlog je taj što je razmjena dogovorena u obliku sign&tradea po kojem bi Bogdanović potpisao novi ugovor s Kingsima te bi ga odmah poslali u Buckse, ali je dogovorena i "puštena" prije datuma otvaranja tržišta slobodnih igrača i početka pregovora.

Prema pravilima, Bucksi uopće nisu smjeli pregovarati s Bogdanovićem niti dogovoriti takvu razmjenu, dok Kingsi smiju izjednačiti svaku ponudu za Bogdanovića jer će biti zaštićeni slobodan igrač. Adrian Wojnarowski je informaciju o razmjeni prenio u utorak, tri dana prije datuma kad se smije pregovarati.

Sve to krši pravila o vrbovanju (tampering) po kojima druge ekipe ne smiju komunicirati niti koketirati s igračima iz drugih ekipa dok oni ne postanu slobodni igrači. Čini se da je posljednji čavao u lijes ove razmjene zabila informacija da su Bucksi otpustili Ersana Ilyasovu koji je bio jedan od tri igrača koji su trebali ići u Sacramento u zamjenu za srpskog šutera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!