Zimski sportovi

Švedske skijašice ne mogu nastupiti u Leviju, Brignone i Pinturault se pobunili

Matej Kačan • petak, 20.11.2020.
Švedske skijašice ne mogu nastupiti u Leviju, Brignone i Pinturault se pobunili

Već druga utrka Svjetskog skijaškog kupa za žene ima probleme zbog koronavirusa. Švedska ekipa je lišena nastupanja i stavljena je u karantenu zbog pozitivnog nalaza jednog od trenera...

Strogi finski protokoli oko koronavirusa napravili su probleme za švedsku ekspediciju koja je stigla u finski Levi na ženski slalom. Naime, jedan od trenera ekipe Christian Toma je pozitivan na koronavirus pa su finske vlasti cijelu ekipu stavile u izolaciju.

Tako su Šveđanke onemogućene za nastupe na slalomima u subotu i nedjelju, a nezadovoljstvo odlukom su iskazale kolege skijaši i skijašice. Federica Brignone, osvajačica velikog kristalnog globusa prošle sezone je prva reagirala na Instagramu.

"Zašto se testiramo? Je li moguće da svi sportaši u zemlji ne mogu skijati uz samo jednog pozitivnog trenera? Je li to pošteno?Što će se dogoditi ako je po jedna osoba u svakom timu pozitivna? Nitko se neće utrkivati? To će se dogoditi kroz sezonu i to svi znaju, moja podrška Šveđanima", napisala je Brignone aludirajući na činjenicu da su sve skijašice bile negativne na tri testa, a svejedno moraju u izolaciju.

Podršku je dao Alexis Pinturault koji je pozvao FIS da djeluje i pomogne te se zapitao hoće li se onda cijele momčadi stavljati u karantenu i u nogometu ili na Tour de Franceu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!