Tenis

Koolhof i Mektić u finalu završnog turnira sezone u Londonu

Branimir Korać • subota, 21.11.2020.
Koolhof i Mektić u finalu završnog turnira sezone u Londonu

Wesley Koolhof i Nikola Mektić izborili su nastup u finalu ATP Finalsa u Londonu. Koolhof i Mektić u polufinalu su bili bolji od Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa...

Hrvatska će imati predstavnika u finalu ATP Finalsa u Londonu. Završnog dana ATP sezone Nikola Mektić u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom borit će se za titulu u konkurenciji muških parova.

Mektić i Koolhof bili su prvi u svojoj skupini i kao takvi su prošli u polufinale, tamo ih je čekao iskusni i dobro uigrani par Granollers/Zeballos, ali Mektić i Koolhof bili su bolji.

Finalisti US Opena prvi set uzeli su breakom u osmom gemu. Mogli su i ranije do prednosti, ali već u prvom retern gemu propustili su dvije break lopte.

U drugom setu break je stigao kod 1:1 i do kraja meča Koolhof i Mektić nisu imali baš nikakvih problema u održavanju prednosti.

Slavili su sa 6:3, 6:4, u cijelom meču protivnicima su dopustili tek jednu break loptu koju ovi nisu iskoristili, a s druge strane izborili su njih sedam i po jednu u svakom setu iskoristili.

U finalu će igrati protiv boljih iz meča između Jurgena Melzera i Edouarda Roger-Vasselina te Rajeeva Rama i Joea Salisburyja.

ATP Finals, polufinale:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Nizozemska/Hrvatska) - Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Španjolska/Kolumbija) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!