Nogomet

Bjelica: 'Imali smo sedam zaraženih, ali zbog potencijalnog pritiska rekli smo da je pet'

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.11.2020.
Bjelica: 'Imali smo sedam zaraženih, ali zbog potencijalnog pritiska rekli smo da je pet'
Foto: Pixsell

Nenad Bjelica uživa u Osijeku i stvara nešto veliko. Potpuno je transformirao momčad i Osječani ozbiljno ulaze u priču o borbi za naslov prvaka...

Nenad Bjelica s Osijekom je upisao veliku pobjedu i nastavio niz nepobjedivosti u HNL-u. Pod njegovim vodstvo Osijek je u hrvatskom prvenstvu upisao sve pobjede osim u onom susretu protiv Hajduka koji je okončan remijem. Protiv Dinama je odigrao još jednu dobru utakmicu.

"Bila je to izjednačena utakmica u kojoj smo mi možda bili efikasniji nego Dinamo. Plavi su također imali svojih dobrih šansi, tri-četiri dobre prilike. Mi smo isto imali svoje tri-četiri dobre šanse i od njih smo iskoristili dvije i pobijedili. Mislim da smo pokazali visoki nivo zalaganja, zajedništva na terenu i možda upravo u tome napravili razliku u odnosu na goste iz Zagreba i na kraju i zasluženo pobijedili", kaže Bjelica za net.hr.

Poznata je prošlost i način na koji je napustio Dinamo i zato mu je ovo draga pobjeda.

"Nije najdraža, ali jedna od najdražih sigurno, zbog svega što se događalo zadnjih šest mjeseci. Ali, bilo je u mojoj karijeri lijepih i važnih pobjeda nego ova, a nadam se da one najvažnije tek dolaze."

Pritisak je postojao, bilo je jasno koliki je ulog za obje momčadi u ovoj utakmici.

"Sigurno da je bila utakmica s Dinamom drugačija i vrlo važna za nas, da bi mi zadržali taj korak s njima. U slučaju da su Modri pobijedili, devet bodova bi bilo praktički nedostižno. Međutim, tu smo, pušemo im za vratom. Pokazali smo da možemo igrati na visokom nivou i jednu momčad kao Dinamo uspjeti pobijediti. Nastavljamo dalje. Već u srijedu je novo iskušenje i novi izazov. Pripremamo se za njega."

Bjelica je otkrio što je bio ključ za svladati Modre.

"Visok pritisak. I sami ste vidjeli da smo u prvom poluvremenu primorali dinamovce da nekoliko lopti šutnu, ispucaju van. Znači, mi smo htjeli njih s visokim pritiskom onemogućiti da ne dođe do izražaja njihova kvaliteta koja je velika. Mislim da smo to u velikoj mjeri uspjeli. Naravno da Dinamo ima kvalitetu da ti u jednom poluvremenu stvori dvije šanse. Oni to mogu svakome, pa tako i nama. Ali kažem htjeli smo ih visoko pritiskati, ne dati im šansu da se razmašu i mislim da smo u velikoj mjeri u tome uspjeli."

Bjelica je uvjeren kako se Osijek može boriti za naslov prvaka, rezultati su mu dobar argument.

"Sad nakon dva i pol mjeseca puno ljudi kaže možda bi Osijek to mogao. Ja sam to rekao na onom svom predstavljanju. Slušajte, pa ako ja ne vjerujem u to, pa tko će onda vjerovati? Ja sam prvi koji vjeruje u ljude s kojima radim, a to su vrhunski stručnjaci. Drugo, imam igrače koji su vrh hrvatskog nogometa. Imam posložen klub iza sebe. Imamo dobru sinergiju s navijačima. Imamo čak ovdje u Osijeku dobre medije koji su velika podrška klubu. I kažem, u tom peterokutu u kojem svatko ima svoju zaslužnost za eventualne uspjehe ili neuspjehe, mi smo dosta jaki. To je velika moć, snaga i kažem, možda neke deficite koje mi imamo u odnosu na Dinamo možemo kompenzirati sa zajedništvom i momčadskim duhom. Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati, ali mislim da je momčad na dobrom putu."

Trener Osječana otkrio je kako je imao i više zaraženih nego što je to prvotno prikazano, ali namjerno se smanjio broj.

"Mi smo imali pet zaraženih plus dva mlada igrača koja s nama čitavo vrijeme treniraju. To su Ljubić i Mišković koji su već imali nastupe za prvu momčad. Objektivno, imali smo sedam. Vjerojatno bi pritisak bio od navijača da se odgodi utakmica. Mi to nismo htjeli pod svaku cijenu, htjeli smo igrati pod svaku cijenu i kad bi rekli sedam, a već vam kod šest Savez odobrava da odgodite utakmicu, možda bi pritisci medija i navijača bili takvi da se utakmica odgodi, a to je ono što nismo htjeli. Zbog toga smo rekli da je samo pet. I to je jedini razlog."

Priznaje i kako ga je Zoran Mamić taktički iznenadio, ali je momčad dobro reagirala.

"Zoran Mamić me iznenadio u sustavu 4-4-2 u rombu, sa ta tri igrača s Gavranovićem, Petkovićem i Oršićem u špici tog romba i s dva napadača. Nisam očekivao da će baš tako ofenzivno igrati. Ali, mi smo se jako dobro tome prilagodili. Pretjeranih problema s tim sustavom igre nismo imali", ističe za net.hr.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!