Nogomet

Preminuo jedan od najvećih - Diego Armando Maradona

Branimir Korać • srijeda, 25.11.2020.
Preminuo jedan od najvećih - Diego Armando Maradona
Foto: Pixsell

Argentinski mediji javljaju tužnu vijest, preminuo je Diego Armando Maradona. Jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena preminuo je u 61. godini od srčanog udara...

Brzo je živio i prebrzo otišao. Diego Armando Maradona preminuo je u 61. godini života.

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti, po mnogima i najbolji ikada, preminuo je nakon srčanog udara, vrlo narušenog zdravlja koje mu je bilo ugroženo već godinama.

Maradona je nedavno bio na operaciji glavi kako bi se uklonio hematom koji se stvorio. Iako je operacija protekla u redu, a Maradona se prema riječima liječnika dobro oporavljao, nije prošlo puno vremena i stigla je ova tragična vijest.

Maradona je bio klasična desetka, na terenu je radio razliku u pravom smislu te riječi i s njim su sve momčadi bile bolje.

Upravo on nosi najveće zasluge za najveće uspjehe Napolija u klupskoj povijesti, dva puta ga je vodio do naslova prvaka Italije, vodio ga je do trofeja pobjednika Kupa Uefe, s Argentinom je bio svjetski prvak u Meksiku gdje je zabio i najbolji gol stoljeća te "Božjom rukom" u istom susretu izbacio Engleze.

Igrao je i u Barceloni i Sevilli, nosio dres Argentinos Juniorsa i Boca Juniorsa, a u Argentini i Napulju imao je status božanstva.

Pamtit ćemo ga po lijepim stvarima, nezaboravnim nastupima i utakmicama koje su ga i dovele do tog statusa. Na žalost ovisnost o kokainu i alkoholu skratila mu je i igračku karijeru i život.

Nakon igračke karijere okušao se i kao trener, jedno vrijeme bio je i izbornik Argentine, ali u trenerskoj karijeri nije bio tako uspješan kao u igračkoj.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!