Nogomet

Foden osigurao prolazak za City, Gladbach 'razmontirao' Šahtar

Matej Kačan • srijeda, 25.11.2020.
Foden osigurao prolazak za City, Gladbach 'razmontirao' Šahtar

Dva ranija susreta Lige prvaka odigrana su u Grčkoj i Njemačkoj, a do očekivanih pobjeda stigli su Manchester City koji je osigurao i prolaz te Borussia Mönchengladbach...

U skupini C je jedna jasna stvar - Manchester City ide u nokaut fazu, a samo ga nekakvo čudo i nesvakidašnji rasplet događaja mogu zbaciti s prvog mjesta skupine. City je došao u goste kod Olympiakosa te je s minimalnih 1:0 stvorio nedostižnu zalihu.

City kao prvi ima maksimalnih 12 bodova, dok su Grci na trećem mjestu s tri i u posljednja dva susreta ne mogu nadoknaditi tu razliku, a samim time i Porto u slučaju pobjede protiv Marseillea može otići na šest bodova ispred momčadi iz Pireja.

City je maksimalno umrtvio domaćina i nije mu ponudio gotovo ništa, Olympiakos je uspio uputiti tek jedan udarac prema Edersonu i taj nije išao u okvir. S druge strane, City je napadao i dominirao, ali je opet izostala ubojita završnica.

Promašivali su igrači engleske ekipe, a ostatak je branio heroj Olympiakosa Jose Sa. No, tek jednom je Sa ostao nemoćan. Dogodilo se to u 36. nakon lijepe akcije gdje je Raheem Sterling ostavio petom za Phila Fodena koji sa šest metara ne griješi i trese mrežu za tri boda.

U skupini B se Borussia Mönchengladbach nameće kao dobar kandidat za prolazak skupine i Inter i Real Madrid se imaju oko čega brinuti. Posebno se to odnosi na Inter koji bi u slučaju večerašnjeg poraza bio na šest bodova manje od Borussije i trebao bi dvije pobjede te dva poraza Gladbacha.

M'gladbach je kod kuće dočekao Šahtar te je Ukrajince ispratio s četiri lopte u mreži te je nastavio svoju sjajnu formu i jedina je momčad bez poraza u dosadašnjem tijeku skupine B. Već u prvom poluvremenu je sve bilo jasno.

Lars Stindl je doveo Gladbach u vodstvo u 17. nakon penala koji je skrivio Sergej Kryvtsov, a u 34. je kapetan Gladbacha pogotku dodao i asistenciju kad je izveo korner koji je glavom u mrežu pospremio Nico Elvedi.

Do poluvremena je Borussia povisila i na 3:0, a strijelac je Breel Embolo koji je zabio možda i pogodak sezone u Ligi prvaka. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca je obrana pokušala čistiti glavom, ali je lopta pala ispred Emboloa koji škaricama s četiri metra trese mrežu za treći gol.

Posao je Gladbach završio iz još jednog ubojitog prekida, ovaj put je s dvadesetak metara s lijeve strane Wendt uputio jedan ubačaj koji nitko nije dirao, a lopta je ušla tik uz stativu na suprotnoj strani za velikih 4:0.

Liga prvaka, 4. kolo:
Borussia M'gladbach - Šahtar 4:0
Olympiakos - Manchester City 0:1

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia M.4:0Šahtar
Inter0:2Real Madrid
1Real Madrid 611:9+210
2Borussia M. 616:9+78
3Šahtar 65:12-78
4Inter 67:9-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!