Nogomet

City osigurao prvo mjesto, Marseille konačno slavio

Jan Šneler • utorak, 01.12.2020.
City osigurao prvo mjesto, Marseille konačno slavio

Odigrano je peto kolo skupine C Lige prvaka, a Manchester City remijem u Portu potvrdio je prvo mjesto u skupini...

Iako je ovakav rasplet u skupini C bio prilično očekivan, prije susreta postojala je šansa da pobjedom kod Marseillea i porazom Porta, Olympiacos dođe blizu prolaza. Nije se dogodilo, Manchester City i Porto su remizirali, a Marseille konačno upisao pobjedu u Ligi prvaka.

Porto - Manchester City 0:0

Bila je to jedna od onih utakmica koje se odrađuju, premda je Manchester City bio uvjerljivija momčad. Pep Guardiola neće biti oduševljen što njegova momčad nije zabila uz sve šanse, ali barem u posljednjem kolu može odmoriti većinu prvotimaca.

Imali su gosti stvarno sjajnih prilika, ali večeras nije išlo. Probali su u prvom dijelu Bernardo Silva i Raheem Sterling, ali već duže vremena nedostaje Cityju ta ubojitost u napadu.

Nije se popravilo niti u drugom dijelu kada je Ferran Torres ozbiljno zaprijetio. U 80. minuti City je zabio, na odbijenu loptu natrčao je Gabriel Jesus, ali VAR se aktivirao i poništio pogodak.

Bilo je to sve od ozbiljnih prilika, Porto je osigurao prolaz u nokaut fazu, City prvo mjesto i posljednje kolo igrat će samo za prestiž.

Marseille - Olympiacos 2:1

Vjerovali ili ne, Marseille je prekinuo crni niz i konačno slavio u Ligi prvaka. Premda im pobjeda protiv Olympiacosa ništa neće značiti jer im treba minimalno remi u posljednjem kolu, već tri boda su napredak.

Susret nije dobro počeo za domaće jer je Olympiacos poveo u 33. minuti preko Madyja Camare. Marseille je igrao dobro, ali dugo nije došao do pogotka.

Konačno, večeras su sreća i VAR bili na njihovoj strani. U 55. minuti VAR se aktivirao, signalizirao Jesusu Gilu Manzanu sumnjivu situaciju i Marseille je dobio kazneni udarac koji je realizirao Dimitri Payet.

Svega petnaestak minuta kasnije ponovna situacija. VAR dojavljuje, Manzano dosuđuje, a Payet zabija. Marseille je slavio s 2:1, ali u međusobnom omjeru bolji su Grci.

Dodajmo kako je cijeli susret za domaće odigrao Duje Ćaleta-Car.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina C, 5. kolo:
Porto - Manchester City 0:0
Marseille - Olympiacos 2:1

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Porto0:0Manchester City
Marseille2:1Olympiakos
1Manchester City 613:1+1216
2Porto 610:3+713
3Marseille 63:12-96
4Olympiakos 61:11-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!