Liga prvaka, skupina A, 5. kolo, 01.12.2020, 21:00 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 1:1 Bayern
Bayern

Müller iz kaznenog udarca izbio Atleticu dva boda iz džepa

Matej Kačan • utorak, 01.12.2020.
Müller iz kaznenog udarca izbio Atleticu dva boda iz džepa

U petom kolu Lige prvaka u skupini A, Atletico Madrid je protiv Bayerna imao priliku za osiguravanje svoj prolaska dalje, ali je Thomas Müller kaznenim udarcem postavio 1:1 i ostavio stvari otvorenima...

Atletico Madrid je postao prva momčad koja je Bayernu uspjela otkinuti bod nakon 15 utakmica i preko godinu i pol dana u Ligi prvaka, ali je to slaba utjeha za Španjolce koji su mogli pobjedom riješiti svoje pitanje prolaska skupine.

Vodio je Atletico do 86. minute, ali je Thomas Müller realizirao kazneni udarac te je izborio bod za Bayern i ostavio Atletico na šest bodova, dva više od Salzburga i tri više od Lokomotiva iz Moskve. Tako će susret Salzburga i Atletica biti direktan dvoboj za drugog putnika u nokaut fazu.

Atletico je uspio neutralizirati britku Bayernovu oštricu, dijelom jer je vjerojatno Bavarcima nedostajalo vatre i motiva pošto su već osigurali svoju vizu u drugi krug. Nije Bayern stvorio gotovo ništa u prvih pola sata, Atletico je prijetio i to se isplatilo u 26. minuti.

Marcos Llorente je obavio veći dio posla kombinacijom po desnoj strani, probojem i povratnom loptom, a Joao Felix je pobrao vrhnje i s pet metara pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Nakon toga je Atletico zaigrao svoju tipičnu, čvrstu igru i čuvao je rezultat sve do 86. minute kad je Müller pao preko Felipeove noge, a sudac je pokazao na bijelu točku. S 11 metara je precizan bio sam Müller koji je barem nastavio niz nepobjedivosti Bayerna na 16 utakmica još od ožujka 2019. i Liverpoola.

Liga prvaka, peto kolo:
Atletico Madrid - Bayern München 1:1

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Lokomotiv Moskva1:3Salzburg
Atlético Madrid1:1Bayern
1Bayern 618:5+1316
2Atlético Madrid 67:8-19
3Salzburg 610:17-74
4Lokomotiv Moskva 65:10-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!