Liga prvaka, skupina B, 5. kolo, 01.12.2020, 21:00 h
Borussia M'gladbach
Borussia M'gladbach 2:3 Inter
Inter

Lukaku i VAR odveli Inter do pobjede nad Gladbachom

Matej Kačan • utorak, 01.12.2020.
Lukaku i VAR odveli Inter do pobjede nad Gladbachom

Nakon petog kola Lige prvaka, situacija u sksupini B je maksimalno komplicirana. Prvu Borussiju M'gladbach i posljednji Inter razdvajaju samo tri boda...

Nakon pobjede Šahtara nad Real Madridom, situaciju u skupini B je dodatno zakomplicirala pobjeda nad Borussijom Mönchengladbach u gostima. Borussia bi pobjedom riješila sve svoje dvojbe, a čak bi i bod bio dovoljan za eliminirati Inter, ali su gosti slavili.

Zahvaliti mogu Romeluu Lukakuu koji je postigao dva gola u drugom poluvremenu, ali i VAR-u koji je prizvao pregled snimke trećeg gola Gladbacha te ga je poništio i tako osigurao pobjedu za Inter. Bio je to vrlo dinamičan i sadržajan susret, a "prvu krv" je pustio Inter.

U 17. je minuti Inter odigrao jako lijepu momčadsku akciju u kojoj je Roberto Gagliardini zadnje dodavanje poslao Matteu Darmianu, a ovaj je iskosa pucao u prvi kut i kroz noge vrataru postavio 1:0.

Mogao je Inter povećati vodstvo u 33. minuti kad je Lautaro Martinez imao dobre dvije šanse, ali je bolji bio Yan Sommer. Uslijedilo je razdoblje bolje igre Gladbacha koje je okrunio Alassane Plea nakon udarca iz kuta poslao glavom loptu u mrežu.

I u drugom poluvremenu je Inter prvi zabio, a mogao je i ranije. U 62. minuti je Martinez opet imao nesreće kad je dalekometnim udarcem zatresao vratnicu, ali je samo dvije minute kasnije Inter poveo.

Ovaj put je sudjelovao Marcelo Brozović koji je poslao loptu u prostor za Lukakua, a Belgijac radi nekoliko koraka, rješava se braniča i iskosa zabija za 2:1. Devet minuta kasnije je i 3:1, Achraf Hakimi je povukao kontru na desnoj strani i poslao povratnu za usamljenog Lukakua koji s desetak metara mirno trese mrežu.

No, ni to nije osiguralo mirnu završnicu za Inter. Već u 76. je Plea postigao svoj drugi pogodak, ovaj put iskosa s osam metara nakon što ga je u prostor izbacio Marcus Thuram. U 83. je Plea zabio svoj treći gol i čini se da Borussia opet ima bod.

Potegao je s 13 metara s desne strane i pogodio dalji kut, ali je VAR signalizirao pregledavanje snimke koje je pokazalo da je igrač Gladbacha iz zaleđa utjecao na igru i ometao vratara pa je pogodak poništen, a Inter uzima pobjedu.

Situacija je u skupini sad maksimalno komplicirana jer je prva Borussia na osam bodova, dok posljednji Inter ima pet. Real i Šahtar su na sedam prije posljednjeg kola u kojem se sve može okrenuti, a sastaju se Gladbach i Real te Inter i Šahtar.

Brozović je odigrao svih 90 minuta, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 87. minuti susreta.

Liga prvaka, peto kolo:
Borussia M'gladbach - Inter 2:3

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Šahtar2:0Real Madrid
Borussia M.2:3Inter
1Real Madrid 611:9+210
2Borussia M. 616:9+78
3Šahtar 65:12-78
4Inter 67:9-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!