Nogomet

Liverpool sigurno prvi, čeka nas spektakl u Amsterdamu

Jan Šneler • utorak, 01.12.2020.
Liverpool sigurno prvi, čeka nas spektakl u Amsterdamu

Nakon odigranog petog kola skupine D jasno je kako je Liverpool pobjedom protiv Ajaxa sigurno prvi, dok je danski Midtjylland ispao iz Europe nakon remija protiv Atalante...

Odigranim petim kolom skupine D Lige prvaka, Liverpool je potvrdio prolaz i prvo mjesto u grupnoj fazi. Ipak, velika borba vodit će se između Atalante i Ajaxa za drugo mjesto i upravo taj dvoboj u šestom kolu bit će spektakularan.

Liverpool - Ajax 1:0

Liverpool u čudnoj formi i Ajax u susretu koji im donosi jako puno. Očekivali smo puno više od utakmice petog kola na Anfieldu, ali dobili smo jednu prilično razočaravajuću predstavu.

Prilika je bilo na obje strane, ali definitivno je određeni broj igrača razočarao i definitivno su obje momčadi pokazale da ih muči realizacija što pokazuje i broj postignutih pogodaka.

Liverpool je odlično krenuo i mogao već na samom početku riješiti pitanje pobjednika. Dvije sjajne prilike imao je Curtis Jones, no u jednoj je pucao jako slabo, dok je drugi put pogodio okvir gola.

Nažalost po susret, Redsi su stali, prepustili posjed Ajaxu koji premda na trenutke opasan, naročito po desnoj strani, nije uputio ozbiljniji pokušaj prema golu.

Na vratima Liverpoola stajao je Caoimhin Kelleher koji je odradio fenomenalan posao i u pravim trenucima bio na visini zadatka. To se pak ne može reći za Andrea Onanu koji je branio solidno, ali je bio krivac za jedini pogodak.

Ubacio je Neco Williams, Onana katastrofalno procijenio let lopte koju je propustio, a na drugoj stativi Jones mirno poentira za 1:0. Imao je Ajax niz prilika, Davy Klassen nije bio precizan u par navrata, odlično je branio i Kelleher, a i David Neres pogodio je stativu.

S druge strane, Liverpool se također ispromašivao, naročito Mohamed Salah koji je propustio čisti zicer kada je komplicirao umjesto mirno pogodio. Roberto Firmino je pak u situaciju jedan na jedan slabo tukao, no lopta je nakon obrane Onane pogodila okvir gola.

Ne pretjerano blistava izvedba, ali ipak pobjeda Liverpoola koji je sada sigurno prvi i mirno čeka rasplet situacije. Ajax pak u Amsterdamu dočekuje Atalantu u susretu u kojem nema pravo na poraz.

Atalanta - Midtjylland 1:1

Nogometaši Atalante nisu uspjeli svladati danski Midtjylland premda im u konačnici ta tri boda ne bi donijela ništa posebno. Da su slavili u petom kolu, svejedno bi im trebao barem remi kod Ajaxa. U slučaju pobjede Nizozemaca, ispali bi zbog lošijeg međusobnog omjera.

Talijanski sastav bio je bolji tijekom cijelog susreta, ali već u 13. minuti gosti su poveli i tada se poremetio prvotni plan domaćih. Nakon jedne ničije lopte, Alexander Scholz odlično je tukao isprve i neobranjivo pogodio u sam gornji kut gola.

Mogli su Danci sve riješiti u 63. minuti, ali asistent za prvi pogodak Sory Kaba pogodio je okvir gola. Ipak, kako se susret bližio kraju, tako je Atalanta bila sve opasnija i konačno izjednačila u 79. minuti kada je glavom pogodio Cristian Romero.

Vrijedan bod za Atalantu i sve osim poraza u Amsterdamu vodi ih u još jednu nokaut fazu Lige prvaka. U suprotnom idu u Europsku ligu gdje bi sudeći po kvaliteti mogli biti jedni od favorita za osvajanje europske titule.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina D, 5. kolo:
Liverpool - Ajax 1:0
Atalanta - Midtjylland 1:1

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Liverpool1:0Ajax
Midtjylland1:1Atalanta
1Liverpool 610:3+713
2Atalanta 610:8+211
3Ajax 67:707
4Midtjylland 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!