Košarka

Nova bomba: Rocketsi i Wizardsi razmijenili zvjezdane organizatore igre

Matej Kačan • četvrtak, 03.12.2020.
Nova bomba: Rocketsi i Wizardsi razmijenili zvjezdane organizatore igre

NBA obožavatelje je u četvrtak ujutro probudila nova bomba od razmjene. Washington Wizardsi i Houston Rocketsi su razmijenili svoje organizatore igre pa će u Houston ići John Wall, dok u suprotnom smjeru ide Russell Westbrook...

Razmjena koja se dugo "kuhala", pa nekoliko puta postala aktualna i propala napokon se obavila. Kako javlja Adrian Wojnarowski, Washington Wizardsi i Houston Rocketsi su razmijenili svoje nezadovoljne zvijezde na poziciji playmakera.

Tako su Rocketsi u glavni grad poslali Russella Westbrooka, dok će u suprotnom smjeru John Wall i izbor prve runde drafta. 32-godišnji Westbrook je nakon kraja prošle, čudne sezone izrazio nezadovoljstvo smjerom u kojem Rocketsi idu.

U Houstonu se promijenilo sportsko vodstvo i bilo je jasno da će biti zaokreta u filozofiji i smjeru. Westbrook je tražio izlaz, ali je bio problem naći ekipu koja bi "progutala" njegov ugovor. Naime, on je 2018. potpisao jedan od najvećih ugovora lige za 205 milijuna dolara za 5 godina.

Ostale su mu još tri sezone ugovora od kojih je zadnja opcija na njemu želi li odraditi tu sezonu ili ne, a prosječna rata po sezoni je preko 40 milijuna dolara te za ovu sezonu iznositi 41, a za eventualnu posljednju 46.6.

Momčad koja je preuzela Westbrookov ugovor su Wizardsi koji zauzvrat šalju svoju zvijezdu načetu ozljedama i velikim ugovorom. Wall cijelu prošlu sezonu nije igrao, a u sezoni 2017/18 i 18/19 je kombinirano odigrao tek 73 utakmice.

Tako je posljednja sezona u kojoj je Wall bio zdrav preko pola vremena ona 2016/17 prije sad već davne tri godine. Njegov je ugovor na četiri godine i 170 milijuna, a ostale su mu još tri godine. Za prvu je sezonu dobio 38 milijuna dolara, a da nije ni bio na terenu.

Postojale su indicije kako Wizardsi Walla uopće ne žele razmijeniti, ali je sumnja zbog fizičkog stanja i praktički dvije sezone van terena bila veća. Također, u to se vrijeme kao vođa ekipe prometnuo Bradley Beal oko kojeg Wizardsi žele graditi pa su postojali navodi da Wall takvu situaciju ne prihvaća te je tražio izlaz pa je rastanak očito najbolja opcija za sve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!