Europska liga, skupina F, 5. kolo, 03.12.2020, 21:00 h, Anoeta, San Sebastian
Suci: João Pinheiro, Tiago Costa, Pedro Ribeiro (Portugal)
Real Sociedad
Real Sociedad
Jon Bautista 68'
Nacho Monreal 79'
2:2(0:1) Rijeka
Darko Velkovski 37'
Stjepan Lončar 73'
Rijeka

Veliki bod Riječana, Baski napadali, Nevistić briljirao!

Jan Šneler • četvrtak, 03.12.2020.
Veliki bod Riječana, Baski napadali, Nevistić briljirao!
Foto: Pixsell

Rijeka je u petom kolu Europske lige gostovala kod Real Sociedada i stigla je do remija 2:2. Baski su napadali i nizali prilike, ali Riječani su izdržali...

Real Sociedad
Real Sociedad
Rijeka
1
Alejandro Remiro
2
Joseba Zaldúa
(do 67')
5
Igor Zubeldia
8
Mikel Merino
10
Mikel Oyarzabal
(do 80')
11
Adnan Januzaj
(do 80')
19
Alexander Isak
(do 58')
20
Nacho Monreal
21
David Silva
(do 67')
24
Robin Le Normand
36
Martin Zubimendi
Pričuvni igrači
25
Jon Bautista
58'
18
Andoni Gorosabel
67'
9
Willian José
67'
7
Cristian Portu
80'
28
Roberto López
80'
Trener
Imanol Alguacil
7
(do 74')
14
(do 80')
17
(do 80')
Pričuvni igrači
 
Trener
Simon Rožman

U vrlo teškoj skupinu u kojoj se našla s puno jačim momčadi, Rijeka je konačno uspjela doći do prvog boda. Iako im to ništa ne znači u ukupnom poretku, vrlo vrijedan bod upisan je kod vodeće momčadi španjolske La Lige.

Ipak, treba istaknuti kako taj remi možda i nije do kraja zaslužen jer je doista Real Sociedad dominirao od prve do posljednje minute. Kako god, Riječani su pokazali veliku disciplinu i koncentraciju te uspješno priveli susret kraju.

Ivan Nevistić imao je posla već od početka. U 11. minuti sjajno je obranio pokušaj Alexandera Isaka. Opasno su stisnuli domaći, gol je visio u zraku, a u 19. minuti sudac je dosudio kazneni udarac za Real Sociedad.

Da je VAR bio prisutan, odluka bi bila momentalno poništena jer rukom nije igrao Franko Andrijašević već Isak, ali srećom po Rijeku, pomoćni sudac dobro je procijenio situaciju i utjecao na glavnog suca koji je poništio odluku.

S jedne strane Nevistić je branio fenomenalno, a s druge vratar domaćih nije imao puno posla. Praktički jedini zadatak u prvom dijelu bio je izvaditi loptu iz mreže u 37. minuti.

Korner je izveo Robert Murić, Luka Menalo lijepo prebacio glavom gdje Darko Velkovski sjajno utrčava i pogađa za 0:1. Iako će mnogi tvrditi kako je Rijeka zabila ni iz čega, možemo također reći kako je to bila svojevrsna kazna domaćima za sve promašaje.

U drugom poluvremenu krenulo je sjajno za Riječane. Već u 49. minuti Murić je sjajno istrčao pred vratara, mogao birati što će napraviti, ali nije uspio poentirati. S druge strane, Nevistić ponovno sjajan, ovoga puta bio je bolji od Mikela Oyarzabala.

No kako to obično biva, niti vratar nije svemoguć tako da je u 68. minuti pokleknuo i riječki. Strijelac je bio Jon Bautista koji je iskoristio nepažnju čuvara i iz okreta efektno poentirao.

Očekivao se strašan pritisak domaćih nakon izjednačenja, ali dogodio se obrat. Ponovno je kumovao korner, lopta se odbila do Stjepana Lončara koji puca jako i pogađa mrežu za novo vodstvo Rijeke.

Nije dugo trajalo, samo šest minuta kasnije, uz pomoć Ivana Tomečaka od kojeg se lopta odbila, Nacho Monreal zabija za novo izjednačenje. Real Sociedad je sada preselio potpuno igru na riječku polovicu.

Osim što su izbijali loptu i što ju je dirao Nevistić, posjed je gotovo u cijelosti pripao domaćima, ali srećom do novog gola nisu došli. Dobro su se držali Riječani i konačno došli do vrijednog boda.

Kao što smo rekli možda i nije zaslužen, ali u prvom susretu Real Sociedad je došao do pobjede u sudačkoj nadoknadi pa neka ovo bude svojevrsna "osveta".

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

AZ Alkmaar1:1Napoli
Real Sociedad2:2Rijeka
1Napoli 67:4+311
2Real Sociedad 65:4+19
3AZ Alkmaar 67:5+28
4Rijeka 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!