Nogomet

Dario Vizinger krasnim golom donio pobjedu Wolfsbergeru

Branimir Korać • petak, 04.12.2020.
Dario Vizinger krasnim golom donio pobjedu Wolfsbergeru

Odigrani su susreti petog kola Europske lige u svim skupinama, a dvojica Hrvata našla su se među strijelcima. Dario Vizinger donio je pobjedu Wolfsbergeru u Rusiji dok je Duje Čop bio strijelac u porazu Standarda u Škotskoj...

Filip Ozobić s Qarabagom je već ranije izgubio šanse za prolaz. Ovdje je remizirao protiv Maccabija 1:1 i tako stigao do svog prvog boda. Maccabi je stigao do vodstva iz kaznenog udarca preko Yonatana Cohena dok je Qarabag remizirao golom Jaimea Romera. Ozobić je igrao do 84. minute kada ga je zamijenio Rahil Mammadov.

Praška Slavia u svojoj grupi već je osigurala prolaz i sada je pitanje pozicije s koje će u šesnaestinu finala. U igri je za prvo mjesto, a u petom kolu svladala je Hapoel Beer Shevu s 3:0. Na poluvremenu je vodila 2:0 golovima Abdallaha Sime i Nicolaea Stanciua da bi autogol Dawida Twitta zaokružio priču. Petar Musa ušao je u igru u 80. minuti umjesto Kuchte.

AEK je poražen u Ateni od Brage 4:2, te je i matematički ostao bez šanse za prolaz dok je Braga osigurala svoje mjesto u šesnaestini finala zajedno s Leicesterom. Portugalci su u Ateni već u desetoj minuti vodili 2:0 golovima Tormene i Ricarda Esgaija. Nelson Oliveira nakratko je smanjio, ali Ricardo Horta zabio je za 3:1 na odmoru. U drugom dijelu gosti su rutinski priveli susret kraju. Marko Livaja kod AEK-a odigrao je svih 90 minuta.

PAOK je kiksao na Cipru i ostao bez šanse za prolaz. Nakon 2:1 poraza od Omonije, zaostatak ua drugim mjestom iznosi četiri boda. Gosti su bili dosta bolji protivnik, imali su dugo i vodstvo, ali u 84. minuti dosuđen je kazneni udarac koji je Jordi Gomez pretvorio u pogodak. Antonio Mirko Čolak ostao je na klupi.

Ivan Leko s Antwerpom izborio je prolaz nakon što je slavio s 3:1 protiv Ludogoretsa. Bugari nisu osvojili niti bod, a u pet utakmica primili su 16 golova.

Wolfsberger je slavio u Moskvi 1:0 zahvaljujući prekrasnom golu Darija Vizingera i u zadnjem kolu na svom travnjaku pokušat će obraniti drugu poziciju protiv Feyenoorda. Vizinger je zabio jedini gol na susretu igrajući do 70. minute kada ga je zamijenio Dejan Joveljić. Kod domaćina Nikola Vlašić igrao je cijelu utakmicu, a Kristijan Bistrović ušao je u 64. minuti.

Lech je teško stradao u gostima kod Benfice i oprostio se od nokaut faze dok je Benfica prošla dalje. Portugalci su posve dominirali i odjurili do pobjede golovima Jana Vertonghena, Darwina Nuneza, Pizzija i Juliana Weigla. Karlo Muhar kod gostiju odigrao je cijelu utakmicu.

Standard je poražen u gostima kod Rangersa 3:2 i tako se i on poput Lecha oprostio od prolaza. Duje Čop kod gostiju je zabio za 2:1 i pritom je došlo do sudara sa stativom, međutim Čop je nastavio igru. Borna Barišić kod domaćina je igrao do 88. minute, a Čop kod gostiju odradio je prvo poluvrijeme.

Hoffenheim se pošteno ispromašivao protiv Crvene zvezde, a među onima koji nisu nadmudrili Borjana bio je i Andrej Kramarić koji je igrao drugo poluvrijeme.

Arsenal u Engleskoj ne može nikako do pobjeda i to nadoknađuje u Europi. Opet je visoko slavio, ovaj put s čak 4:1. Mateo Barać u 46. minuti ušao je u igru.

Europska liga, peto kolo:
Qarabag - Maccabi Tel Aviv 1:1
Sivasspor - Villarreal 0:1
Nice - Bayer Leverkusen 2:3
Slavia Prag - Hapoel Beer Sheva 3:0
AEK - Braga 2:4
Zorja - Leicester 1:0
Granada - PSV 0:1
Omonia - PAOK 2:1
LASK - Tottenham 3:3
Antwerp - Ludogorec 3:1
Alkmaar - Napoli 1:1
CSKA Moskva - Wolfsberger 0:1
Benfica - Lech 4:0
Rangers - Standard Liege 3:2
Gent - Liberec 1:2
Crvena zvezda - Hoffenheim 0:0
Arsenal - Rapid Beč 4:1
Molde - Dundalk 3:1

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Molde3:1Dundalk
Arsenal4:1Rapid Beč
1Arsenal 620:5+1518
2Molde 69:11-210
3Rapid Beč 611:13-27
4Dundalk 68:19-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!