Vodeni sportovi

Španjolci u susretu punom preokreta u završnici slavili protiv Jadrana

Mihaela Bradovski • petak, 04.12.2020.
Španjolci u susretu punom preokreta u završnici slavili protiv Jadrana
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Jadrana poraženi su na startu kvalifikacijskog turnira Euro Kupa protiv Sabadella, Španjolci su odnijeli tijesnu pobjedu...

Jadran nije uspio doći do pobjede na startu kvalifikacijskog turnira Euro Kupa u Sabadellu. Domaćin je odnio pobjedu 9:8 u susretu koji je mogao i drugačije završiti.

Ulazak Splićana u utakmicu bio je loš, Sabadell je odmah poveo s 3:0, ali ta prednost je brzo izbrisana. Do kraja prvog poluvremena Jadran je napravio seriju 4:0 i na odmor odnio vodstvo 4:3.

Najvišu prednost Splićani su imali na kraju treće dionice kada su golom Nikole Milardovića poveli sa 7:5, ali do sredine zadnje dionice domaćin radi novi preokret.

Vratio se Jadran još jednom u utakmicu kada je tri i pol minute prije kraja Anđelo Šetka poravnao na 8:8. Minutu i pol prije kraja Nemanja Ubović vraća Sabadell u vodstvo koje čuva do kraja utakmice.

U domaćim redovima Bernat Sanahuja postigao je četiri gola, a kod Jadrana tri je zabio kapetan Anđelo Šetka dok su po dva dodali Rino Burić i Nikola Milardović.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Euro Kup kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Sabadell9:8Jadran Split
Dinamo Moskva9:8Steaua
1Sabadell 220:17+36
2Dinamo Moskva 221:19+26
3Jadran Split 333:32+13
4Steaua 328:34-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!