Vodeni sportovi

Jadran upisao novi tijesan poraz i praktički se oprostio od Euro Kupa

Matej Kačan • subota, 05.12.2020.
Jadran upisao novi tijesan poraz i praktički se oprostio od Euro Kupa
Foto: Pixsell

Vaterpolisti splitskog Jadrana su upisali i drugi poraz u skupini B drugog kruga kvalifikacija za Eurokup. Nakon Sabadella, od Jadrana je bolji bio i Dinamo iz Moskve s 12:11...

Vaterpolisti Splita praktički su se oprostili od svojih šansi za nastavak natjecanja u Euro Kupu. U balonu u Sabadellu je Jadran u prvom kolu skupine B drugog kruga poražen od domaćina s 9:8, a novi tijesan poraz Splićani su upisali protiv Dinama iz Moskve.

Iako je Jadran bio veliki favorit na kladionicama, to nije dokazao u bazenu. nakon 2:2 u prvoj dionici, ključna je bila jako slaba druga koju Rusi uzimaju sa 7:4 i stvaraju tri poena viška, i to s četiri pogotka u nizu nakon što je Jadran poveo 6:5 pogotkom Marina Delića.

Treća dionica donosi čvrstu igru i tek minutu i 49 sekundi prije kraja četvrtine Rusi zabijaju za 10:6, ali Rino Burić s dva pogotka te Robert Stojanac rade 3:0 seriju i vraćaju nadu Jadranu prije zadnje dionice.

No, Dinamo je otvorio s golovima Leva Magomaeva i Khviche Jakhaije te je pobjegao na tri pogotka razlike, a Burić s nova dva gola vraća na 12:11. No, u posljednjih dvije minute nije bilo pogodaka, Rusi su se obranili i upisali drugu pobjedu, dok Jadran pada na 0-2.

Burić je kod Jadrana postigao pet pogodaka, dok je Anđelo šetka dodao dva. Rusi su ravnomjerno podijelili napadačke ovlasti pa su imali čak petoricu s dva postignuta pogotka.

Kvalifikacijski turniri se održavaju u sedam balona po četiri ekipe, a iz svake skupine dalje prolaze po dvije. Jadran s dva poraza do drugog mjesta može samo u slučaju zatvaranja kruga tri ekipe na 1-2. Za to bi Jadranu trebala pobjeda nas Steauom u trećem kolu uz dva poraza Sabadella i povoljnu gol-razliku, što je u sferi teoretskog.

Kvalifikacije za Euro Kup, drugo kolo:
Jadran - Dinamo Moskva 11:12

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Euro Kup kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Jadran Split11:12Dinamo Moskva
Sabadell11:9Steaua
1Sabadell 220:17+36
2Dinamo Moskva 221:19+26
3Jadran Split 333:32+13
4Steaua 328:34-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!