Automoto

Bottasu pole position u Bahreinu, Russell drugi u Mercedesu

Matej Kačan • subota, 05.12.2020.
Bottasu pole position u Bahreinu, Russell drugi u Mercedesu

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Sakhira u Bahreinu, pole position je pripao Valtteriju Bottasu iz Mercedesa koji će tako u nedjelju startati s prvog mjesta. Iza njega se smjestio privremeni momčadski kolega, zamjena za Lewisa Hamiltona George Russell...

I u kvalifikacijama za VN Sakhira na vanjskom krugu u Bahreinu se nastavila dominacija Mercedesa, pa i bez novog/starog prvaka Lewisa Hamiltona koji ovaj vikend pauzira zbog pozitivnog testa na koronavirus. Pole position je zato u Sakhiru zauzeo njegov momčadski kolega Valtteri Bottas.

Finac je krug u Bahreinu prošao za 53 sekunde i 377 tisućinki, dok je drugi najbrži bio njegov privremeni momčadski kolega i vjerojatna buduća zamjena George Russell. Williamsov vozač ovaj vikend mijenja Hamiltona jer je produkt mlade postave Mercedesa, a za Bottasom je zaostao za 26 tisućinki.

Treći je po običaju iza Mercedesa došao Max Verstappen, dok je njegov momčadski kolega Alex Albon opet kiksao i završio 12. te je njegova budućnost u Red Bullu sve neizvjesnija. Četvrti će startati Ferrarijev Charles Leclerc, dok je Sebastian Vettel tek 13.

Sergio Perez bi također mogao izgubiti mjesto na gridu sljedeće sezone, ali bilježi vrlo dobre rezultate u zadnje vrijeme te je u kvalifikacijama završio peti. Posljednji red na startu činit će Kimi Raikkonen u Alfa Romeu te Pietro Fittipaldi u Haasu.

Unuk legendarnog Emersona Fittipaldija debitirao je u Formuli 1 kao zamjena za Romaina Grosjeana koji je prošlog vikenda na istoj stazi doživio stravičnu nesreću u prvom krugu utrke.

VN Sakhira, kvalifikacije:
1. Valtteri Bottas (Mercedes)
2. George Russell (Mercedes) +0.026
3. Max Verstappen (Red Bull) +0.056
4. Charles Leclerc (Ferrari) +0.236
5. Sergio Perez (Racing Point) +0.413
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!