Vodeni sportovi

Jadranu pobjeda protiv Steaue za oproštaj od Euro Kupa

Branimir Korać • nedjelja, 06.12.2020.
Jadranu pobjeda protiv Steaue za oproštaj od Euro Kupa
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Jadrana iz Splita upisali su pobjedu u zadnjem kolu kvalifikacijskog turnira Euro Kupa, ali ta pobjeda ne znači i prolaz dalje...

Još ranije vaterpolisti Jadrana oprostili su se od prolaska u sljedeću fazu Euro Kupa. Nakon što su poraženi tijesno i od Sabadella i moskovskog Dinama, a oba ta protivnika svladala su i Steauu, Splićanima je preostalo tek odraditi posao u zadnjem kolu protiv Rumunja.

Steaua je poput Jadrana bila na nula bodova, a u susretu za izbjegavanje posljednjeg mjesta na ovom turniru kojem je Sabadell domaćin, Jadran je slavio s 14:11.

Splićani su bolje otvorili utakmicu i vodili su sve do sredine druge dionice kada Rumunji vežu dva gola preko Antipe i poravnavaju na 4:4. Jadran je tu odmah odgovorio i preko Duževića i Milardovića vratio se na dva gola razlike.

Nastavilo se u sličnom ritmu, na startu treće dionice Jadran je stigao i do tri gola prednosti da bi se Steaua još jednom vratila i to novim golom Antipe na sredini zadnje četvrtine kada je izjednačio na 10:10.

Do kraja susreta Splićani su ipak još jednom pobjegli i upisali pobjedu 14:11.

Tri gola kod Jadrana postigao je Jerko Marinić Kragić dok su po dva gola dodali Nikola Milardović, Robert Stojanac, Anđelo Šetka i Antonio Dužević. Kod Steaue Victor-Andrei Antipa zabio je tri gola.

Sabadell i moskovski Dinamo prolaze dalje i u međusobnom dvoboju samo će odlučiti o prvom mjestu u skupini.

AUTOR: Marko Prpić/PIXSELL

Euro Kup kvalifikacije, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Steaua11:14Jadran Split
Sabadell-:-Dinamo Moskva
1Sabadell 220:17+36
2Dinamo Moskva 221:19+26
3Jadran Split 333:32+13
4Steaua 328:34-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!