Košarka

Na današnji dan: Prije četiri godine preminuo je Željko Drakšić

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 07.12.2020.
Na današnji dan: Prije četiri godine preminuo je Željko Drakšić
Foto: Pixsell

Prije četiri godine, u 56. godini života nakon teške bolesti, otišao je Željko Drakšić, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Željko Drakšić je od 1999. pa sve do 7. prosinca 2016. obnašao funkciju glavnog tajnika. Cijeli svoj život posvetio je košarci, kao igrač, sudac državnog ranga, opunomoćenik u prvoj ligi te kontrolor, a košarkaški put je odabrao unatoč svom zvanju dipl. ing. geodezije.

Da je uistinu bio uspješan potvrdila je i Međunarodna košarkaška organizacija FIBA koja je prepoznala njegov rad i trud te je 2014. godine postao članom Boarda FIBA Europe, a prošle godine mu je posthumno odano priznanje za rad u Boardu. Bio je i član Komisije za natjecanja FIBA Europe duže od deset godina.

Sjećanje na Željka Drakšića u njegovoj rodnoj Dugoj Resi vrlo je živo te je tamo prošle godine održana košarkaška manifestacija “Sjećanje na Drakšu”. Manifestaciju su otvorili veterani KK Duge Rese i KK Željezničara, nakon čega su utakmicu odigrale i U14 selekcije Košarkaškog saveza karlovačke županije i selekcije regije Centar.

Ove godine, nažalost, zbog epidemiološke situacije, takvo što nije bilo moguće organizirati pa su Dugorešani pripremili video uradak jednakog naziva kao i prošlogodišnja manifestacija – jednostavno “Sjećanje na Drakšu’.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!