Nogomet

Atalanta slavljem u Amsterdamu izborila drugi krug, PSG deklasirao Istanbul

Matej Kačan • srijeda, 09.12.2020.
Atalanta slavljem u Amsterdamu izborila drugi krug, PSG deklasirao Istanbul

Umjesto uobičajenog dvostrukog programa u ranijem terminu Lige prvaka, ovaj put smo zbog incidenta u Parizu u utorak imali trostruki program zbog susreta PSG-a i Bašakšehira koji se nastavio od 13. minute...

Središnji susret ranijeg termina srijede u Ligi prvaka definitivno je bio onaj u Amsterdamu u kojem su Ajax i Atalanta direktno igrali za prolaz u nokaut fazu. Ajaxu je kod kuće igrala samo pobjeda, dok je Atalanta bila u situaciji da ide dalje i remijem i pobjedom, i tako se postavila.

Susret je u potpunosti razočarao u prvih sat vremena, obje su ekipe bile oprezne jer nisu smjele izgubiti i sat vremena gotovo da nema događanja osim Martena de Roona koji je pucao u 20. minuti, ali je pucao kraj gola.

No, u posljednjih pola sata uzbuđenja rastu. U 66. pokušava Pessina iz odbijanca, a samo dvije minute kasnije Klaas-Jan Huntelaar traži jedanaesterac nakon što pada u kaznenom prostoru. Sudac e nije oglasio, a najbolju priliku za Ajax je propustio Davy Klaassen u 75.

Sve je nizbrdo krenulo u 79. kad je zbog laktarenja drugi žuti karton dobio Ryan Gravenberch te je ostavio svoje s igračem manje, a u 85. Atalanta rješava sve dvojbe. Remo Freuler je pronašao Luisa Muriela koji natrčava na dodavanje i trese mrežu za 1:0 i prolaz Atalante. Mario Pašalić i Boško Šutalo su zbog ozljeda bili van kadra gostiju.

Drugi susret skupine je prošao u revijalnom tonu. Liverpool je u Danski stigao kao sigurno prvi, Midtjylland je bio sigurno zadnji i nastupio je poprilično otvoreno i opušteno i mogli bi reći da je čak bio i aktivnija momčad od Engleza u dosta promiješanom sastavu.

Susret je od starta bio vatren, a počelo je već u prvoj minuti kad Mohamed Salah iskorištava grešku obrane, krade loptu i odmah na početku baca domaćina u zaostatak. To je odmah otvorilo utakmicu pa su se udarci i šanse nizali, a najistaknutiji su na oba kraja terena bili vratari.

Uspjeli su Danci stići do izjednačenja čak i nakon što je Evander u 49. zatresao gredu. U 59. u kaznenom prostoru Liverpoola pada Andres Dreyer, na VAR-u se provjerava snimka i pokazana je bijela točka. S 11 metara je siguran Alexander Sholz.

Nije niti to bio kraj uzbuđenja jer u posljednjih 15 minuta se mreže tresu čak tri puta, ali svaki put pogodak pada nakon nedozvoljene radnje ili pozicije. Tako je domaćinu u 77. poništen pogodak zbog zaleđa, dok je kod golova Liverpoola u 89. i 90. bilo zaleđa, odnosno igranja rukom.

U susretu koji se trebao završiti u utorak, ali nije zbog dobro poznatih razloga i rasističkog ispada suca je PSG mogao nastaviti u potpunosti opušteno. Leipzig je pobjedom nad Unitedom riješio situaciju i Parižani su nadahnuto ušli u susret.

Tako je nakon nastavka u 13. minuti Neymar već u 21. i 38. zabio dva pogotka, a u 39. je VAR poništio gol za 3:0. No, nije dugo trebalo da Kylian Mbappe realizirao jedanaesterac za 3:0, a u drugom poluvremenu Neymar kompletira hat-trick za 4:0.

Mehmet Topal je smanjio na 4:1 u 57. minuti, ali je Mbappe zabio svoj drugi već u 62. za visokih 5:1 koji ostaju do samog kraja.

Liga prvaka, šesto kolo:
Ajax - Atalanta 0:1
Midtjylland - Liverpool 1:1
PSG - Bašakšehir 5:1

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

PSG5:1Basaksehir
RB Leipzig3:2Manchester United
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!