Nogomet

City u drugom dijelu slomio Marseille, Porto slavio u Grčkoj

Matej Kačan • srijeda, 09.12.2020.
City u drugom dijelu slomio Marseille, Porto slavio u Grčkoj

Posljednje kolo u skupini C bilo je potpuno revijalnog karaktera, jedino je u pitanju bilo mjesto u Europskoj ligi koje je na kraju pripalo Olympiakosu usprkos porazu od Porta...

Manchester City - Marseille 3:0

Iako su nogometaši Marseillea bili jedini kojima je u posljednjem kolu skupine C u Ligi prvaka trebao bod za produženje europskih ambicija, do njega nije došlo. Manchester City je imao riješenu situaciju, ali je obvezama pristupio ozbiljno te je u drugom poluvremenu došao do slavlja.

U prvom poluvremenu su Francuzi još nekako i održavali balans i ravnotežu na terenu po udarcima i šansama, a čak su i zabili pogodak Dimitrija Payeta koji je u 30. minuti poništen. Zato je posve zaslužen rezultat na poluvremenu kojim su gosti držali nulu i bod u džepu.

No, u drugom poluvremenu su Građani dodali gas i nisu dali da njihova opuštenost kroji sudbine drugih. Već početkom drugog dijela je Ferran Torres načeo goste na asistenciju Riyada Mahreza i šanse Marseillea su svedene na minimum.

Gosti su se ispuhali i počeli su padati, a to je kaznio Sergio Agüero koji je kao prava lisica dočekao odbijanac te je iz blizine zabio u 77. minuti za 2:0. Odbijanac je pomilovao i Raheema Sterlinga koji je lako pogodio praznu mrežu za 3:0 i prvo mjesto za City, a kraj europskih ambicija za Marseille. Duje Ćaleta-Car je ostao na klupi.

Olympiakos - Porto 0:2

Olympiakos nije ovisio sam o sebi, ali je uvijek u glavi vjerojatno podsvjesno bila činjenica da poraz Marseille automatski gura Grke u Europsku ligu. Tako je i bilo, Olympiakos je vrlo brzo kapitulirao jer je Porto poveo već u 10. minuti iz kaznenog udarca koji je realizirao Otavio.

Nije bio to pretjerano sadržajan susret nakon pogotka, ali je pokoja šansa na svakoj strani bivala zapucana sve do 78. minute. Mateus Uribe je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio vodstvo na 2:0, a samo minutu kasnije Grci ostaju s igračem manje nakon drugog žutog za Rubena Semeda.

Olympiakos je izgubio, ali se svejedno radovao zbog poraza Marseillea i imat će europsko proljeće.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Manchester City3:0Marseille
Olympiakos0:2Porto
1Manchester City 613:1+1216
2Porto 610:3+713
3Marseille 63:12-96
4Olympiakos 61:11-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!