Nogomet

Cluj ispao u sudačkoj nadoknadi, Debeljuh zabio, Đoković pocrvenio

Branimir Korać • petak, 11.12.2020.
Cluj ispao u sudačkoj nadoknadi, Debeljuh zabio, Đoković pocrvenio

U najdramatičnijem dvoboju zadnjeg kola Europske lige Cluj se oprostio od Europe porazom u sudačkoj nadoknadi kod Young Boysa...

Cluj je još u 93. minuti imao pobjedu u rukama kod Young Boysa, ali nije izdržao i upisao je poraz 2:1 te se oprostio od Europe. Poveo je u 84. minuti preko Gabriela Debeljuha koji je dobro reagirao na odbijenu loptu od vratnice nakon udarca Rondona i pospremio je u mrežu.

U 90. minuti dosuđen je kazneni udarac nakon što je Balgradean išao izboksati loptu i usput je okrznuo domaćeg igrača, sudac mu je pokazao crveni karton, a Nsame s 11 metara svladao rezervnog vratara Cluja, bivšeg vratara Dinama Grzegorza Sandomierskog. U 95, minuti Nsame je zaradio isključenje zbog grubog prekršaja, ali u sljedećoj minuti iz kontre Gianluca Gaudino zabija za 2:1 i prolaz. U samoj završnici isključen je i Damjan Đoković zbog prigovora. Debeljuh je ušao u igru u 74. minuti, a Đoković je igrao od početka.

Arsenal je još ranije osigurao prolazak dalje dok je Dundalk eliminira, a na gostovanju u Dublinu Topnici su slavili 4:2. Već u prvih 20 minuta Nketiah i Elneny doveli su Arsenal do prednosti te je Flores nakon toga smanjio na 2:1 s kojim se otišlo na odmor. U drugom dijelu Willock i Balogun povisili su prednost na 4:1, a posljednji pogodak Dundalka u Europi ove sezone postigao je Hoare.

Wolfsberger uz Dinamo iz skupine prolazi dalje naklon što je slavio s 1:0 protiv Feyenoorda. Bio mu je dovoljan i bod, no za svaki slučaj slavio je pogotkom Dejana Joveljića iz 31. minute. Kod domaćina Dario Vizinger igrao je do 83. minute.

PAOK je već ranije praktički eliminiran, ovdje mu je igrala samo pobjeda protiv Granade uz poraz PSV-a od Omonije. Ništa od toga nije se dogodilo, solunska momčad odigrala je 0:0 protiv Španjolaca. Mirko Antonio Čolak igrao je do 81. minute u redovima domaćina.

Roma je imala osigurano prvo mjesto i u šarenom sastavu gostovala je kod Rome te upisala poraz 3:1. Domaćini su glatko slavili s dva gola Alija Sowea i jednim Tiaga Rodriguesa dok je Tommaso Milanese bio jedini strijelac za Romu.

Tottenham je uzvratio Antwerpu za poraz u Belgiji i svladao ga je s 2:0 te tako ipak s prvog mjesta ide dalje. Lekina momčad morala se zadovoljiti drugim mjestom nakon što je domaćin slavio golovima Carlosa Viniciusa i Giovanija Lo Celsa.

Za Nicu nema pomaka niti nakon što je Patrick Vieira zaradio otkaz. Uoči gostovanja u Izraelu već je bilo jasno da se oprašta od Europe, a tamo je poražena 1:0 golom Rotema Hatuela.

Real Sociedad je remijem u Napulju prošao dalje zahvaljujući golu Ivana Tomečaka na Rujevici. Napoli je dugo vodio golom Piotra Zielinskog da bi gosti izjednačili preko Williana Josea u 92. minuti. U završnici je bio poznat rezultat s Rujevice i nitko nije preuzimao rizik pa je zadnjih par minuta proteklo u čekanju kraja.

Celtic je odnio pobjedu protiv Lillea 3:2, ali bez posljedica za obje momčadi. Škoti su se već oprostili od prolaza dok je Lille imao osigurano mjesto u drugoj rundi. U gostujućem sastavu Domagoj Bradarić odradio je cijelu utakmicu.

Bečki Rapid oprostio se od Europe domaćim remijem protiv Moldea 2:2. Trebala mu je pobjeda, ali na kraju se dva puta vraćao iz minusa, no nije uspio doći do preokreta. Mateo Barić igrao je od prve minute za Rapid.

Milan je u gostima bio bolji od praške Sparte, no i taj susret je bio bez nekog značaja. Gosti su slavili 1:0 golom Jensa Haugea, a Ante Rebić i Antonio Mionić ostali su na klupi.

Hoffenheim je lakoćom došao do pete pobjede ove sezone, slavio je protiv Genta 4;:1 čime Belgijci završavaju na dnu bez ijednog osvojenog boda. Mladi Maximilian Beier zabio je dva gola, Rike Skov dodao je jedan, a dvije minute nakon ulaska u igru među strijelce se upisao i Andrej Kramarić.

Bayer je glatko slavio s 4:0 protiv Slavije Prag i tako uzeo prvo mjesto u grupi dok je Slavia završila na drugom mjestu. Dva gola djelo su Leona Baileyja, a po jedan su zabili Diaby i Bellarabi. Tin Jedvaj odradio je cijelu utakmicu dok je s druge strane Petar Musa igrao do 53. minute.

Leicester je potvrdio prvo mjesto u skupini pobjedom protiv AEK-a 2:0. Gosti su nastupili bez ozlijeđenog Marka Livaje, a za pobjedu su zabili Under i Barnes.

Prvo mjesto u skupini uzeli su i Rangersi pobjedom kod Lecha 2:0. Kod gostiju cijelu utakmicu odigrao je Borna Barišić, a kod domaćina Karlo Muhar.

Europska liga, šesto kolo:
Young Boys - Cluj 2:1
Ludogorets - LASK 1:3
Dundalk - Arsenal 2:4
Wolfsberger - Feyenoord 1:0
PAOK - Granada 0:0
CSKA Sofija - Roma 3:1
Tottenham - Antwerp 2:0
Hapoel Beer Sheva - Nice 1:0
Napoli - Real Sociedad 1:1
Celtic - Lille 3:2
Rapid Beč - Molde 2:2
Sparta Prag - Milan 0:1
Standard Liege - Benfica 2:2
Maccabi Tel Aviv - Sivasspor 1:0
Braga - Zorja 2:0
Hoffenheim - Gent 4:1
PSV - Omonia 4:0
Bayer Leverkusen - Slavia Prag 4:0
Liberec - Crvena zvezda 0:0
Leicester - AEK 2:0
Lech - Rangers 0:2

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

CSKA Sofija3:1Roma
Young Boys2:1CFR Cluj
1Roma 613:5+813
2Young Boys 69:7+210
3CSKA Sofija 63:7-45
4CFR Cluj 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!