Košarka

Velić: 'Zadar će sigurno odigrati dobru utakmicu, ali mi želimo do pobjede'

Branimir Korać • petak, 11.12.2020.
Velić: 'Zadar će sigurno odigrati dobru utakmicu, ali mi želimo do pobjede'
Foto: Pixsell

Natjecanje u HT Premijer ligi nastavlja se s današnja dva dvoboja, a u središtu pozornosti je onaj u Domu Dražena Petrovića gdje Cibona dočekuje Zadar...

Danas u Domu Dražena Petrovića od 18 sati Cibona dočekuje momčad Zadra. Dvoboj je to velikih rivala u koji ulaze poravnati na prvenstvenoj ljestvici s omjerom 9-2.

Ivan Velić zadovoljan je stanjem u momčadi i vjeruje u dobar nastup svojih igrača.

"U dobrom ritmu i pozitivnom ozračju očekujemo derbi! Dosta je promjena u odnosu na ono prvo kolo koje se igralo u Zadru i s naše i s njihove strane. Mi smo dobili Markotu, Reynoldsa i Planinića koji još nisu u nekoj optimalnoj formi, ali će kroz mjesec dana biti u top stanju. Njihov maksimalan angažman očekujem iza Nove godine. Konkretno što se utakmice tiče, Zadar je jači za Justicea i Cartera. Sigurno će biti neizvjesno jer to je ipak derbi. Oni jesu tek izašli iz samoizolacije, no i mi smo u tom prvom kolu pa to ne mora ništa značiti. Oni će sigurno odigrati dobru utakmicu. Bit će svježi, željni igranja tako da nas to neće zavarati. Očekujem maksimalno ozbiljan pristup, dobru energiju. Igramo kod kuće i sve ćemo napraviti da dođemo do pobjede. Čekaju nas naporna četiri dana, igramo tri utakmice, no idemo korak po korak", kaže Velić za Ciboninu stranicu.

Što se tiče izostanaka, nema tek Lovre Gnjidića.

"Što se rostera tiče, Gnjidić je ozlijedio preponu tako da neće biti u sastavu. Ostali su zdravi i nadam se da će tako biti do same utakmice."

Scottie Reynolds odigrao je prvui povratničku utakmicu u dresu Cibone na gostovanju kod Zaboka, a sada ga očekuje puno teži posao.

"Sjećam se da su utakmice sa Zadrom uvijek izazivale nekakav poseban naboj u ekipi. To je derbi gdje svatko nastoji dati 200 posto. I Darko i ja smo igrali u utakmici sa Zabokom, ušli smo u ritam treninga i moramo biti ta prevaga do pobjede. Svi dišemo kao jedno i nadam se da će se to pokazati na terenu. Ne bih htio ići previše u analize, želimo pričati na terenu i priželjkujem zanimljivu i borbenu utakmicu."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!