Košarka

Krenula NBA predsezona, Zupcu 18 minuta u porazu

Matej Kačan • subota, 12.12.2020.
Krenula NBA predsezona, Zupcu 18 minuta u porazu

S pet utakmica u noći s petka na subotu je krenula NBA predsezona, a središnji dio večeri bio je gradski derbi Los Angeles Lakersa i Clippersa koji je pripao prvacima...

Iako su nastupili bez svojih najvećih zvijezda Anthonyja Davisa i LeBrona Jamesa, Los Angeles Lakersi uspješno su krenuli u predsezonu i početak puta k obrani naslova. Lakersi su u prvoj večeri pripremnog programa slavili u gradskom derbiju protiv Clippersa.

U čvrstoj utakmici je završilo 87:81, a najveći je obol dao bivši igrač Clippersa Montrezl Harrell s 13 poena i 12 skokova. 19 je ubacio Talen Horton-Tucker, dok he 18 dodao Kyle Kuzma.

Clippersi su po običaju koristili vrlo široku rotaciju pa su imali tek jednog dvoznamenkastog igrača. To je bio Paul George s 10 poena, dok je Ivica Zubac za 18 minuta šutirao 2/6 iz igre za četiri poena, ali je uhvatio čak 10 skokova, od čega pet u napadu.

Sjajno su predsezonu otvorili Portland Trail Blazersi koji su deklasirali Sacramento sa 127:102 uz 21 poen Carmela Anthonyja te po 18 CJ McColluma, Garyja Trenta te Harryja Gilesa III. Kod Kingsa je 23 ubacio Buddy Hield.

Iako nemaju Jamesa Hardena, Houston Rocketsi su izgledali dosta dobro protiv Chicago Bullsa koje su lako nadvisili s 125:104. Posebno je zanimljiv bio povratak Johna Walla na terene nakon gotovo dvije godine, a Wall je zadovoljio s 13 poena i devet asistencija za 18 i pol minuta. 17 je kod Rocketsa ubacio Bruno Caboclo, dok je kod Bullsa 15 zabio Coby White.

New York Knicksi su s 90:84 bili bolji od Detroit Pistonsa, a posebno ugodno iznenađenje za navijače Knicksa je Obi Toppin. Osmi izbor drafta je debitirao s 11 poena i sedam skokova te je s Juliusom Randleom podijelio status drugog strijelca ekipe, iza RJ Barretta s 15 poena. Kod Pistonsa su po 14 zabili Svi Mykhailiuk i Saddiq Bey.

Susret Magica i Hawksa donio je sudar dvije filozofije. Obrambeno orijentirani Magic s visokim igračima te brza i napadački talentirana Atlanta koja je ipak imala mnogo igrača koje treba uklopiti. Zato je s tijesnih 116:112 slavio Magic na pogon visokih.

Vodio je Nikola Vučević s 18 poena i 11 skokova, 14 je dodao Dwayne Bacon, a 13 Evan Fournier. Kod Hawksa je 18 zabio De'Andre Hunter, dok se u debiju s novom ekipom istaknuo Danilo Gallinari s 14 ubačaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!