Rukomet

Pet Hrvatica u konkurenciji za idealnu postavu Europskog prvenstva

Branimir Korać • srijeda, 16.12.2020.
Pet Hrvatica u konkurenciji za idealnu postavu Europskog prvenstva

EHF je objavio kandidatkinje za idealnu postavu Europskog prvenstva, a u konkuerenciji je i pet hrvatskih reprezentativki...

Sjhajni nastupi hrvatskih reprezentativki donijeli s pet nominacija za idealnu postavu Europskog prvenstva.

U konkurenciji vratarki nalazi se, naravno, i Tea Pijević koja se bori za titulu najbolje s Francuskinjom Amandine Leynaud, Norvežankom Katrine Lunde, Dankinjom Sandrom Toft i Njemicom Dinah Eckerle.

Među lijevim krilima nema hrvatskih kandidatkinja, a tu se za mjesto u idealnoj postavi bore Chloe Valentini (Francuska), Camilla Herrem (Norveška), Laerke Nolso Pedersen (Danska), Majda Mehmedović (Crna Gora) i Kristina Kožokar (Rusija).

Na poziciji lijevog vanjskog Larissa Kalaus bori se za mjesto među najboljima s Mađaricom Szandrom Szöllösi-Zacsik, Annom Mette Hansen iz Danske, Ruskinjom Vladelenom Bobrovnikovom i Francuskinjom Estelle Nze Minko.

I na srednjem vanjskom jedna Hrvatica je u konkurenciji za idealnu postavu, Valentina Blažević za protivnice ima Norvežanku Stine Bredal Oftedal, Ruskinju Dariju Dmitrievu, Francuskinju Grace Zaadi Deunu i Dankinju Miu Rej Bidstrup.

Na desnom vanjskom se za mjesto bore Katrin Gitta Klujber (Mađarska), Jelena Despotović (Crna Gora), Alexandra Lacrabere (Francuska), Laura van der Heijden (Nizozemska) i Nora Mork (Norveška).

Hrvatica nema niti u konkurenciji desnih krila gdje su Stine Skogrand (Norveška), Trine Ostergaard Jensen (Danska), Carmen Martin (Španjolska), Jovanka Radičević (Crna Gora) i Viktoria Lukacs (Mađarska).

Odlične igre Ane Debelić osigurale su joj ulazak u konkurenciju za najboljeg pivota gdje su i Lorena Ostase (Rumunjska), Julia Behnke (Njemačka), Kari Dale (Norveška) i Linn Blohm (Švedska).

Iako je zabila najviše golova iz igre, Ćamila Mičijević nekako je završila u konkurenciji za najbolju obrambenu igračicu. Osim nje tu su i Marit Malm Frafjord (Norveška), Line Haugsted (Danska), Kelly Dulfer (Nizozemska) i Beatrice Edwige (Francuska).

Glasovati možete na službenoj stranici Prvenstva.

FOTO: HRS / Stanko Gruden / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!