Košarka

Igokea ostvarila drugu pobjedu, Gjergja opet poražen

Matej Kačan • utorak, 22.12.2020.
Igokea ostvarila drugu pobjedu, Gjergja opet poražen

U utorak je odigrano i pet susreta FIBA Lige prvaka, a na teren je izašao i regionalni predstavnik Igokea te Oostende hrvatskog trenera Darija Gjergje. Igokea je slavila, dok je Oostende poražen...

Uz jako dobru formu u ABA ligi gdje je u vrhu, Igokea nastavlja prikazivati solidne partije i u europskim obvezama. Nakon tri odigrane utakmice u FIBA Ligi prvaka, Igokea je na 2-1 omjeru jer je kod kuće ostvarila veliku pobjedu nad Hapoelom iz Jeruzalema.

Kroz cijeli susret je rezultat bio u egalu, a sve je ušlo u završnicu sa slobodnim bacanjima gdje se Igokea bolje snašla, a konačnih 75:73 je postavio Antabia Waller kad je tri sekunde prije kraja zabio jedno od dva bacanja.

Suleiman Braimoh je vukao Izraelce s 29 poena, ali nije mogao sam. Kod Igokee je 17 uz 11 skokova dao Marko Jošilo, dva poena manje je dodao Edin Atić.

Mnogo manje uspješan je hrvatski trener Dario Gjergja na klupi Oostendea. Belgijci su došli u goste Brindisiju, ali su Talijani bili prevelik zalogaj te su u posljednjoj četvrtini slomili goste i uvjerljivo slavili s 93:81 pa je Oostende na 1-3 omjeru.

D'Angelo Harrison je s 35 poena i sedam skokova vodio pobjednike, 14 je dodao Nick Perkins. Olivier Troisfontaines je kod Oostendea ubacio 23.

Na 1-3 omjeru u istoj skupini je i Darušafaka koja je kod kuće poražena od San Pablo Burgosa. Španjolci su slavili sa 74:71, a vodio ih je Ken Horton s 20 poena. 16 je ubacio Alex Renfroe.

Odigrana su još dva susreta u kojima je mađarski Szombathely svladao Zaragozu, dok je Strasbourg u gostima pobijedio Peristeri.

FOTO: KK Igokea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!