Košarka

Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Jazza, Šarić i Šamanić bez nastupa

Matej Kačan • četvrtak, 24.12.2020.
Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Jazza, Šarić i Šamanić bez nastupa

Nakon nastupa Ivice Zupca u prvoj NBA večeri, druge večeri je nastupio ostatak ekipa, pa tako i Jazz, Sunsi i Spursi koji u redovima imaju Hrvate. No, samo je Bojan Bogdanović izašao na parket...

Od tri omoguća Hrvata koji su inače na rosterima ekipa koje su nastupile u drugoj NBA večeri, samo je Bojan Bogdanović upisao nastup. On je igrao u poprilično lakoj pobjedi svog Utah Jazza nad Portland Trail Blazersima.

Utah je vodstvo preuzeo već u prvoj dionici i nije ga ispuštao do kraja, a prednost je samo rasla do 31 poena prednosti u jednom trenutku. U posljednjoj četvrtini ipak dolazi do opuštanja pa Portland smanjuje na 120:100.

Bogdanović je igrao najviše od svih Jazzera, a susret je završio s 33 minute u kojima je ubacio 15 poena uz 5/14 iz igre, od čega 4/11 za tricu, a uhvatio je i šest skokova i podijelio dvije asistencije. Po 20 su kod Jazza ubacili Rudy Gobert i Donovan Mitchell. Prvo ime Blazersa je s 23 poena bio CJ McCollum.

Početnu pobjedu su upisali i San Antonio Spursi koji su sa 131:119 svladali Memphis Grizzliese unatoč velikim naporima Ja Moranta da to spriječi. Prošlosezonski novak sezone je novu sezonu otvorio s 44 poena i devet asistencija, ali je raznovrsnost Spursa s 28 poena DeRozana, 21 Murrayja i 20 Aldridgea bila prejaka. Luka Šamanić nije ulazio u igru.

Dramaturški mnogo sadržajniju utakmicu su odigrali Phoenix Sunsi koji su se u prijelaznom roku pojačali, i odmah na početku su pokazali da misle ozbiljno. Phoenix je u tijesnoj završnici bio bolji od Dallas Mavericksa sa 106:102 i sigurno će biti kandidat za doigravanje.

22 poena je kod Sunsa ubacio Devin Booker, dok je 18 dodao Mikal Bridges, a Dario Šarić nije igrao. Kod Mavericksa je Luka Dončić imao 32 poena, osam skokova i pet dodavanja, ali je ostao bez prave pomoći.

NBA:
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 100:120
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 119:131
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 106:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!