Košarka

Prvi izbor drafta: 'NBA nije toliko težak u odnosu na sveučilište'

Matej Kačan • četvrtak, 24.12.2020.
Prvi izbor drafta: 'NBA nije toliko težak u odnosu na sveučilište'

Novak Minnesota Timberwolvesa i prvi izbor ovogodišnjeg drafta Anthony Edwards je kazao kako mu u napadačkom smislu u NBA nije preteško jer ima više slobode i prostora...

Iako je prilagodba na NBA nakon sveučilišta ključan korak na kojem mnogi NBA igrači ne uspiju, prvi izbor ovogodišnjeg drafta Anthony Edwards to baš i ne vidi tako. On je zabio 15 poena u pobjedi svojih Wolvesa nad Pistonsima u svom debiju.

Dodao je i četiri skoka te asistencije, a šutirao je 5/12 iz igre, ali samo 1/5 za tricu. No, nakon susreta je kazao kako mu je u NBA čak i lakše igrati jer se otvara više prostora s obzirom na to da pažnju obrana najviše zaslužuju Karl-Anthony Towns i D'Angelo Russell.

"Nakon što sam na koledžu stalno bio udvajan, ovdje i nije toliko teško, da budem iskren. Iako primam dosta pozornosti braniča, i dalje je lakše. Ne možete udvajati stalno i sve. Imamo previše šutera", objasnio je prvi izbor drafta.

Možda će mu ta uloga prijetnje iz drugog plana dobro odgovarati jer je na sveučilištu navikao na stalnu pažnju obrane pa je u posljednjoj sezoni imao 19.1 poen na svojoj Georgiji te je samo još jedan njegov suigrač imao dvoznamenkasti prosjek poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!