Tenis

Federer po prvi put u karijeri propušta Australian Open

Matej Kačan • ponedjeljak, 28.12.2020.
Federer po prvi put u karijeri propušta Australian Open

Dvostruka operacija koljena koja je Rogera Federera udaljila s teniskih terena od siječnja imat će još veće posljedice jer se Švicarac ne može pripremiti ni za Australian Open...

Početkom teniske sezone tradicionalno brzo dolazi i prvi Grand Slam sezone koji se igra u Melbourneu, a 2021. Australian Open počinje 8. veljače. No, ovaj će turnir biti lišen za jedno od najvećih imena jer je nastup otkazao Roger Federer.

Švicarac se i dalje oporavlja od dvije operacije na koljenu zbog kojih nije igrao od siječnja pa će njegova pauza biti produžena na preko godinu dana. Ovo će za Federera biti prvi propušteni Australian Open.

"Rogeru je ponestalo vremena da se pripremi za napore Grand Slama", kazao je direktor turnira, dok je agent tenisača kazao kako je ovo dugoročno najbolja odluka za 39-godišnjeg Švicarca.

Posljednji Federerov nastup je bio baš na Australian Openu 2020. kad je izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu, što je bio 21. uzastopni nastup Švicarca na prvom Grand Slam turniru, niz koji je sad prekinut. Federer tako neće ići po svoju sedmu titulu u Australiji pa Đoković ima priliku povećati svoju prednost u titulama iz Melbournea na 9-6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!