Košarka

Hawksi i dalje na sto posto, Blazersi iznenadili Lakerse

Branimir Korać • utorak, 29.12.2020.
Hawksi i dalje na sto posto, Blazersi iznenadili Lakerse

Portland Trail Blazersi noćas su odigrali sjajnu utakmicu protiv branitelja naslova LA Lakersa i odnijeli su pobjedu s gostovanja...

Atlanta Hawks ima odličan ulazak u sezonu i tri pobjede iz isto toliko nastupa. Nova je stigla protiv Detroit Pistonsa koji imaju upravo suprotan ulazak u sezonu i tri poaza na startu. Pistonsi su ovdje bili bez Blakea Griffina i Derricka Rosea koji su dobili odmor i to je donekle isprika za ovaj poraz.

Kod Hawksa Trae Young ubacio je 29 poena uz šest asistencija, a Bogdan Bogdanović dodao je 17 poena (5/7 trica), pet skokova i pet asistencija. U suprotnim redovima po 27 poena ubacili su Jerami Grant (šest skokova) i Josh Jackson.

Netsi su priuštili odmor Kevinu Durantu i Kyrieju Irvingu, a bez njih su poraženi u produžetku od Memphisa sa 116:111. Grizzliesi su skupo platili ovu pobjedu jer su ostali bez Ja Moranta čini se na duže vrijeme. U regularnom dijelu imali su Netsi dva šuta za pobjedu, odgovornost je preuzeo Caris LeVert, ali nije zabio.

U pobjedničkom sastavu Kyle Anderson ubacio je 28 poena uz sedam skokova, Dillon Brooks dodao je 24 poena i sedam skokova, a Jonas Valančiunas dodao je 14 poena i 14 skokova. Kod Netsa Caris LeVert završio je s 28 poena, 11 asistencija i pet osvojenih lopti dok je Timothee Luwawu-Cabarrot dodao 21 poen i šest skokova.

Denver je slavio lakše nego što rezultat pokazuje protiv Houstona. Slavio je sa 124:111, a moglo je završiti i uvjerljivije. U zadnjoj dionici oslabljeni gosti uspjeli su malo smanjiti zaostatak.

Jamal Murray ubacio je 21 poen uz pet skokova, a novu sjajnu utakmicu odigrao je Nikola Jokić s 19 poena, 12 skokova i 18 asistencija. Kod Houstona James Harden bio je najbolji s 34 poena (5/9 trica), šest skokova i osam asistencija.

Zasluženu pobjedu odnio je Portland koji je u gostima bio bolji od branitelja naslova Lakersa. Uspjeli su Blazersi zaustaviti Anthonyja Davisa, dobili su veliku pomoć s klupe od Garyja Trenta i Enesa Kantera.

Damian Lillard ubacio je 31 poen (5/10 trica) uz pet asistencija, Trent je dodao 28 poena (7/11 trica), CJ McCollum 20 poena i 11 asistencija, Enes Kanter 12 poena i 14 skokova, a Jusuf Nurkić deset poena. Kod Lakersa LeBron James bio je na 29 poena i devet skokova, a Dennis Schroder na 24 poena.

NBA:
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 128:120
Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 111:116 (106:106)
Denver Nuggets - Houston Rockets 124:111
LA Lakers - Portland Trail Blazers 107:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!