Košarka

Popovich o povijesnoj utakmici za Hammon: 'Posao, kao i obično'

Matej Kačan • subota, 02.01.2021.
Popovich o povijesnoj utakmici za Hammon: 'Posao, kao i obično'

Nakon što je njegova pomoćnica Becky Hammon postala prva žena koja je samostalno vodila NBA utakmicu s klupe, Gregg Popovich je priznao kako nije bio impresioniran trenutkom jer je znao koliko Hammon može i zna...

Susret San Antonio Spursa i LA Lakersa u srijedu je ispisao jednu stranicu NBA povijesti. Naime, isključenjem Gregga Popovicha je Spurse do kraja utakmice vodila Becky Hammon te je tako postala prva žena koja je kao glavni trener vodila jednu NBA ekipu u službenoj utakmici. Popovich je priznao da na prvu nije odmah doživio koliko je taj trenutak bio povijesno važan.

"Ne odmah na putu za svlačionicu, bio sam emocionalno aktivan. To je od početka posao kao i inače, nismo zaposlili Becky da ispišemo povijest. Ona je to zaradila jer je kvalificirana i sjajna u onom što radi. Želio sam je u svom stožeru zbog posla koji obavlja. Usput je i žena, što inače ne bi trebalo biti bitno, ali u našem svijetu jest jer smo vidjeli koliko je teško ženama doći do nekih pozicija. Za nas je sve to bio posao kao i inače", kazao je Popovich.

Strateg Spursa ima 74 godine i jednom kad se odluči za mirovinu, Hammon bi mogla postati i prva žena sa stalnim poslom glavnog trenera u povijesti NBA. Popovich je naglasio da ima još sposobnih žena kao što je i Hammon koje su ograničene stereotipima u društvu.

"Žene rade poslove jednako dobro, ako ne i bolje od muškaraca. To je činjenica, nema razloga zašto netko poput Becky i drugih žena ne bi bila trenerica u NBA. U širem kontekstu, zato to nije bila neka velika stvar za mene, jer poznajem Becky. Znam njene vještine i vrijednost i znam da ima svijetlu budućnost. Razumijem pozornost koju je ovo privuklo, ali da budem iskren, pretpostavio sam da već većina ljudi zna da je ona kvalificirana za biti glavna trenerica u NBA", zaključio je trener Spursa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!