Košarka

Sjajni Bogdanović predvodio Jazz do pobjede protiv Spursa

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.01.2021.
Sjajni Bogdanović predvodio Jazz do pobjede protiv Spursa

Nakon lošijeg nastupa u prošla dva susreta protiv Phoenix Sunsa i Los Angeles Clippersa, Bojan Bogdanović vratio se sjajnim nastupom protiv San Antonio Spursa...

Sjajnu utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović u pobjedi Utah Jazza protiv San Antonio Spursa. Predvodio je strijelce na susretu i to uz odličan šut koji ga u prošla dva susreta nije baš služio. Ovaj put je, samo tri pokušaja nisu ušla.

Od početka ništa nije išlo onim smjerom koji su Spursi priželjkivali. Jazzeri su odmah preuzeli potpunu kontrolu nad rezultatom i susretom te nisu dOpustili Spursima nijedno vodstvo u svih 48 minuta.

Kako je brzo riješeno pitanje pobjednika, tako niti nije bilo potrebe za "cijeđenjem" onih koji su najčešće na parketu pa su tako priliku dobili i oni koji imaju skromniju minutažu.

Bogdanović je odigrao 27 minuta i ubacio 28 poena (4/6 za dva, 6/7 za tri, 2/3 slobodna) uz tri asistencije, Donovan Mitchell dodao je 22 poena (5/9 trica) i devet asistencija, a Royce O'Neale ubilježio je 11 poena, 11 skokova i pet asistencija. Kod Spursa Keldon Johnson ubacio je 22 poena uz sedam skokova, DeMar DeRozan dodao je 19 poena i pet skokova, a Luka Šamanić za sedam minuta ubacio je četiri poena (0/3 za dva, 1/2 za tri, 1/2 slobodna).

Los Angeles Clippersi skoro su prokockali u potpunosti ogromnih 31 poen prednosti i na kraju su se doveli u situaciju da igraju tijesnu završnicu protiv Phoenix Sunsa. Na kraju su ipak slavili 112:107, ali stvorili su si nepotrebno probleme.

Još sredinom druge četvrtine činilo se da je Phoenix zreo za katastrofalan poraz, Luke Kennard taman je ubacio tricu za najviših 60:29 i u tim trenucima nije se činilo da bi moglo doći do nekog povratka Sunsa, jednostavno niti su Clippersi izgledali dovoljno darežljivo, niti su Sunsi izgledali kao da su sposobni za takav povratak.

Međutim, malo po malo i prednost Clippersa počela se topiti, a u tome je pomagao i Dario Šarić koji je jako dobro odrađivao pruženu minutažu. Tricom Johnsona na početku zadnje dionice Sunsi su smanjili na 90:89, ali probuđeni Ibaka, George i Leonard ponovno su odvojili Clipperse koji odlaze do pobjede.

Kod Clippersa Paul George ubacio je 39 poena (7/10 trica), a Kawhi Leonard 15 uz šest skokova i šut 4/21. Ivica Zubac za 23 minute ubacio je četiri poena (2/3 za dva) uz četiri skoka i asistencije. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 25 poena uz pet skokova i osam asistencija, Deandre Ayton 24 poena uz osam skokova, a Šarić je za 17 minuta ubacio 15 poena (4/4 za dva, 2/5 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

NBA:
Utah Jazz - San Antonio Spurs 130:109
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 107:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!