Košarka

Dallas ne može bez Dončića, čudesni Curry do rekorda karijere

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.01.2021.
Dallas ne može bez Dončića, čudesni Curry do rekorda karijere

U preostalim susretima u NBA ligi bilo je dosta uzbuđenja i zanimljivih dvoboja. Gosti su bili uspješniji i odnijeli tri pobjede...

Dallas Mavericksi bez Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa upisali su poraz u gostima kod Chicago Bullsa. Bullsi su slavili sa 118:108 u izjednačenom dvoboju s puno promjena u vodstvu. U zadnjoj dionici Bullsi su ipak preuzeli kontrolu i iako je Dallas prijetio, nije uspio doći niti do poravnanja.

Kod Bullsa Zach LaVine upisao je 39 poena, šest skokova i pet asistencija, a Coby White 23 poena i sedam skokova. Kod gostiju Jalen Brunson ubacio je 31 poen uz sedam asistencija i pet skokova dok su po 16 poena dodali Josh Richardson i Maxmilian Kleber (pet skokova).

Denver Nuggetsi su slavili u gostima kod Minnesote Timberwolvesa sa 124:109 i tako napokon upisali drugu pobjedu. Wolvesi osjete neigranje Karl-Anthonyja Townsa koji nije nastupio niti u ovom susretu te je Minnesota stigla do četvrtog poraza u nizu.

Odličnu utakmicu odradili su Jamal Murray s 36 poena i pet skokova te Nikola Jokić s 19 poena, 12 skokova i 12 asistencija. Kod domaćina Malik Beasley ubacio je 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija te Jarrett Culver s 20 poena i šest skokova.

Drama u New Yorku pripala je Washington Wizardsima koji su slavili protiv Brooklyn Netsa. 14 sekundi prije kraja Thomas Bryant zakucao je za pobjedu, Irving i Durant su na kraju šutirali za pobjedu Netsa, ali nisu zabili.

Bradley Beal ubacio je 27 poena uz deset skokova i pet asistencija, Russell Westbrook 24 poena uz deset asistencija i pet skokova, a Thomas Bryant dodao je 21 poen i 14 skokova. Kod domaćina Kyrie Irving završio je s 30 poena, deset asistencija i pet skokova, Kevin Durant pratio ga je s 28 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a Jake Allen s 14 poena i 11 skokova.

Aktualni NBA prvaci LA Lakersi upisali su pobjedu u Memphisu 108:94. Otpor domaćina slomljen je u posljednjoj dionici koja je u potpunosti pripala Lakersima. Do tog trenutka Memphis je bio u igri, ali nije uspio i zadržati se.

LeBron James predvodio je Lakerse s 22 poena, 13 skokova i osam asistencija, a Anthony Davis dodao je 17 poena i devet skokova. Kod poraženih Kyle Anderson imao je 18 poena, a Jonas Valančiunas dodao je 14 poena i deset skokova.

Stephen Curry uništio je Blazerse i uzvratio im za težak poraz od dva dana ranije. Sada su Warriorsi slavili 137:122, a Curry je bio rekordan, nikada u karijeri nije ubacio više poena.

Susret je završio s ogromnih 62 poena (8/16 trica) čemu je dodao pet skokova, Andrew Wiggins dodao je 21 poen i sedam skokova, a James Wiseman dodao je 12 poena i 11 skokova. Kod Blazersa Damian Lillard ubacio je 32 poena (6/15 trica), CJ McCollum 28 uz devet skokova i pet asistencija, a Enes Kanter 24 poena uz 12 skokova.

NBA:
Chicago Bulls - Dallas Mavericks 118:108
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 109:124
Brooklyn Nets - Washington Wizards 122:123
Memphis Grizzlies - LA Lakers 94:108
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 137:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!