Automoto

Mercedes odbio Hamiltonove zahtjeve u novom ugovoru

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.01.2021.
Mercedes odbio Hamiltonove zahtjeve u novom ugovoru

Svjetski F1 prvak Lewis Hamilton i njegova dosadašnja momčad Mercedes još nisu postigli dogovor oko novog ugovora za Britanca nakon što je momčad odbila uvjete vozača...

Sezona 2020. u Formuli 1 je gotova, bliži se sezona 2021., a Lewis Hamilton još nema momčad u kojoj će ići u obranu naslova prvaka. Naime, Mercedes i Hamilton su čekali kraj sezone da otpočnu razgovori oko novog ugovora, ali oni ne teku baš kako je bilo planirano.

Naime, čelnici njemačkog proizvođača automobila su šokirani zahtjevima koje je Britanac postavio i smatraju da su nerealni. Hamilton traži oko 160 milijuna eura na četiri godine čime bi postao najplaćeniji vozač na svijetu, ali želi i niz drugih povlastica.

Tako Hamilton traži 10 posto nagradnog fonda za Mercedes u sljedećoj sezoni u slučaju osvajanja momčadskog naslova, a traži i primjerak automobila kojeg će Mercedes proizvesti u limitiranoj seriji AMG One. Uz to, Hamilton želi i sudjelovati u razvoju električnog automobila.

Mercedes je izgubio dosta prihoda pandemijom koronavirusa pa čelnici momčadi smatraju da su ovi uvjeti nerealni i previsoki te ćemo sa zanimanjem pratiti rasplet priče koji bi mogao rezultirati odlaskom Hamiltona iz momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!