Košarka

Bilan najbolji u teškom porazu Sassarija

Matej Kačan • četvrtak, 07.01.2021.
Bilan najbolji u teškom porazu Sassarija
Foto: Pixsell

Deveto kolo košarkaške Lige prvaka donijelo je susret skupine A u kojem su se susreli Tenerife i Dinamo Sassari, a Španjolci su uvjerljivom pobjedom osigurali doigravanje...

Dinamo Sassari ove sezone ne izgleda tako uvjerljivo kao prošle pa je u košarkaškoj Ligi prvaka doživio novi poraz, ovaj put jako težak protiv Tenerifea. Španjolci su sa 115:85 kod kuće osigurali doigravanje iz skupine A.

Već nakon prve dionice je posao bio obavljen s 29:15, a tračak nade za povratak Sassarija nakon druge je brzo ugašen u drugom poluvremenu i razlika je sa sedam poena prednosti za Španjolce narasla do konačnih 30. Giorgi Šermandini je s 19 poena vodio pobjednike.

Na drugoj strani je Sassari išao na hrvatski pogon. Miro Bilan je za 33 minute briljirao s 24 poena (5/9 iz igre, 14/17 bacanja) uz četiri skoka, dok je Filip Krušlin za 22 i pol minute postigao 12 poena (4/6 iz igre, 1/3 za tri, 3/3 bacanja) uz po tri skoka i asistencije. Toni Katić je za devet i pol minuta ostao na dva poena i dvije asistencije.

Uvjerljivu pobjedu je ostvario i Szombathely koji je s uvjerljivih 83:59 svladao Lublin, a za pobjednike je debitirao Boris barać. Nekadašnji igrač Zadra i Cibone je upisao 14 poena i četiri skoka za 23 minute.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!