Rukomet

Hrvatski rukometaši ostali u Zagrebu: 'Dobro će nam doći odmor'

Branimir Korać • subota, 09.01.2021.
Hrvatski rukometaši ostali u Zagrebu: 'Dobro će nam doći odmor'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija nije mogla otputovati za Madrid zbog vremenskog kolapsa u Španjolskoj te se nastavlja pripremati u Zagrebu...

Hrvatskoj i Španjolskoj otpala je generalka uoči puta za Egipat. Trebali su se danas sastati u Madridu, ali zbog očajnih vremenskih uvjeta u glavnom gradu Španjolske, Hrvatska nije mogla doputovati.

"Utakmica protiv Španjolske bi nam sigurno dobrodošla, jer bi nam bila zadnja provjera prije Prvenstva. Planirali jesmo, ali nema mjesta za plakanje, otpala je utakmica i sad trebamo izvući maksimum. Teško je naći i kontinuitet u treninzima, a kamoli u utakmicama. Sigurno da ćemo se malo osvježiti. Kad me pitate za zdravstveni karton, toga me uvijek strah. Zasad smo svi zdravi, sitne ozljede su prisutne, ali generalno stanje sa zdravstvenim kartonom je i više nego zadovoljavajuće. Svim dečkima je zaista stalo, tako da bih pohvalio cijelu momčad", istaknuo je Hrvoje Horvat za stranicu Saveza

Na lijevom krilu Hrvatska je ponovno moćna, vratio se Manuel Štrlek, a tu je i David Mandić.

“Ustali smo se kako je bilo po planu, ali saznali smo da zbog snježne mećave ne možemo sletjeti u Madrid pa smo ostali tu. Sad imamo Japan na koji se trebamo fokusirati. Zbog umora je i bolje da smo ostali u Zagrebu, tako da ćemo večeras odraditi taktički trening i pripremati se za Japan. Igrali smo između sebe, odigrali smo i tu jednu utakmicu sa Španjolskom, ali ne trebamo se dizati u nebesa. Ono najvažnije što nam slijedi je Svjetsko prvenstvo. Mislim da trebamo popraviti gustoću u obrani, to je ono što nas je krasilo dosad, a sve ostalo će doći. Trener uvijek govori da se iz obrane sve pokreće. Imamo dosta obveza, testiranja, čuvamo se, pazimo se, jedva čekamo da poletimo za Egipat."

Halil Jaganjac također smatra kako će odmor dobro doći uoči velikih napora u Egiptu.

“Odgoda se dogodila iznenada, u zadnji tren smo saznali, ali odmah smo reagirali i izbornik je odredio što dalje. Usmjerit ćemo misli prema prvom protivniku na Svjetskom prvenstvu, prema Japanu. Prva utakmica sa Španjolcima nam je jako koristila, ali sad ćemo biti odmorniji tako da mislim da i ova situacija ima svoje prednosti i mane. Uvijek je lijepo pobjediti, ali ne smijemo se zavaravati. Ono što je pravo i što je bitno dolazi na Svjetskom prvenstvu."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!