Košarka

NBA: Odgođeni susreti Bullsa i Celticsa te Pelicansa i Mavericksa

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.01.2021.
NBA: Odgođeni susreti Bullsa i Celticsa te Pelicansa i Mavericksa

Strogi protokoli oko koronavirusa su u Boston Celticsima i Dallas Mavericksima poslali većinu igrača u izolaciju pa te ekipe neće odigrati svoje utakmice u ponedjeljak i utorak...

Koronavirus nastavlja raditi probleme po NBA ligi pa je nakon susreta Boston Celticsa i Miami Heata odgođena nova utakmica Bostona, ona protiv Chicago Bullsa. Ujedno, odgođen je i susret New Orleans Pelicansa i Dallas Mavericksa pa će ponedjeljak i utorak biti siromašniji za po jednu utakmicu.

Naime, zbog strogih protokola izolacije i kontakta Celticsi za susret s Heatom nisu uspjeli skupiti osam raspoloživih igrača, što je po trenutnim pravilima minimum za odigravanje utakmice. Mavericksi su službeno imali četvoricu igrača u protokolu, ali je tijekom dana njih još barem pet otišlo u izolaciju pa po pravilima ne mogu izvesti ekipu na parket.

No, izgledno je da će se pravila mijenjati. NBA i Sindikat igrača su najavili kako će u ponedjeljak odraditi sastanak na kojem bi se mogli modificirati protokoli i pravila oko koronavirusa, a jedan od prijedloga koji kruži ligom jest širenje rostera na 19 imena i dozvole više dvosmjernih ugovora.

Tako bi ekipe u slučaju nužde ogle povući više igrača iz svojih G-League filijala te tako imati potreban broj raspoloživih igrača i nastupiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!