Zimski sportovi

Utrke iz Wengena prebačene u Kitzbühel pa u konačnici u Flachau

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 13.01.2021.
Utrke iz Wengena prebačene u Kitzbühel pa u konačnici u Flachau

Loša epidemiološka situacija u Austriji dovela je do promjene utrka koje su iz Wengena prebačene u Kitzbühel te su u konačnici prebačene u Flachau. Kitzbühel ostaje u kalendaru sa svojim utrkama u kasnijem terminu...

Austrijski Kitzbühel otkazao je ovotjedne utrke Svjetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije. One će se na kraju održati u Flachauu.

U Kitzbühelu su se trebale održati nadomjesne utrke iz Wengena i to dva slaloma, u subotu i nedjelju, no, guverner te oblasti Günther Platter je u dogovoru s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzem odlučio otkazati utrke zbog 17 slučajeva zaraze mutiranim, engleskim sojem koronavirusa u obližnjem Jochbergu.

U cijeloj regiji oko Kitzbühela vlasti su započele sa žurnim testiranjima.

Čuvene utrke Lauberhorn u Wengenu otkazane su radi pandemije koronavirusa još prošle godine, a umjesto Švicaraca željeli su ih izvesti organizatori u Kitzbühelu, no to je sada otpalo iz predostrožnosti.

Ukoliko ne bude povećanog broja zaraženih, Austrijanci u Kitzbühelu ipak namjeravaju održati svoj tradicionalne Hahnenkamm utrke sljedeći tjedan.

Kitzbühel i Wengen su dvije najpoznatije stanice Svjetskog skijaškog kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!